Ratele bancare pot fi platite la posta sau direct de acasa, cu ajutorul postasului

Joi, 28 Mai 2020, ora 10:07
1090 citiri
Ratele bancare pot fi platite la posta sau direct de acasa, cu ajutorul postasului
Foto: Facebook/ Compania Nationala Posta Romana

Posta Romana a anuntat, joi, ca le ofera clientilor posibilitatea de a plati ratele bancare prin intermediul oficiilor postale sau direct de acasa, cu ajutorul factorului postal.

"Clientii bancilor care au in derulare un credit au la dispozitie serviciul Postei Romane - Total Collect Home, prin intermediul caruia pot achita ratele bancare fara a se mai deplasa la sediul bancii. Compania poate incasa ratele creditelor prin intermediul factorului postal, operatiunile de incasare in numerar a ratelor urmand a se efectua la domiciliul titularilor de credit, la solicitarea acestora", arata compania.

De asemenea, Posta Romana le ofera clientilor posibilitatea de a-si achita creditele si la cea mai apropiata subunitate postala din toate cele peste 5.000 de puncte de lucru din reteaua postala nationala.

In baza protocoalelor semnate, institutiile financiar-bancare si nebancare partenere pun la dispozitia Postei Romane informatiile referitoare la titularii de imprumut, cum ar fi numele si prenumele clientului, suma de plata, CNP-ul acestuia, adresa de domiciliu, seria si numarul contractului de imprumut etc.

Clientul prezinta factorului postal fie instiintarea de plata primita de la banca cu partea detasabila prevazuta cu cod de bare, fie ii solicita acestuia un formular tipizat de depunere numerar pe care il va completa cu toate informatiile de identificare a operatiunii (nume, prenume, cont, suma depusa).

Titularul creditului va primi din partea factorului postal o chitanta care atesta achitarea ratei.

"Este cunoscut faptul ca, dintre tarile europene, Romania este una dintre cele mai slab bancarizate, ceea ce inseamna ca, in acest sector, cultura de profil trebuie mult imbunatatita. Astfel, Posta Romana isi exprima deschiderea fata de intreg sectorul bancar, punandu-si la dispozitie atat infrastructura, cat mai ales resursa umana pentru intermedierea produselor bancare.

Ne exprimam disponibilitatea, in continuare, de a semna noi protocoale cu jucatori importanti din sectorul bancar, contribuind astfel la sporirea gradului de bancarizare in societatea romaneasca, venind totodata in intampinarea clientilor nostri persoane fizice", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane. ...citeste mai departe despre "Ratele bancare pot fi platite la posta sau direct de acasa, cu ajutorul postasului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#rate bancare posta romana , #Stiri Finantare