Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Cum și-a făcut un inginer agronom cultură de canabis cu fonduri europene. Tânărul fermier e de negăsit

Cum și-a făcut un inginer agronom cultură de canabis cu fonduri europene. Tânărul fermier e de negăsit
Plantă de cannabis FOTO pexels.com
Un tânăr fermier din Bihor, Gigi Nicuşor Fuscaş (37 de ani), care a obținut bani europeni pentru a-și face o fermă de legume, i-a folosit pentru a cultiva canabis, este dat în urmărire. Acuzațiile sunt de deținere de cannabis.
Acesta, inginer agronom de profesie, a beneficiat în 2015 de 40.000 de euro, fonduri europene, ca să-și dezvolte o fermă de legume în localitatea Ineu, dar după doi ani a fost prins că nu cultivase roșii și alte zarzavaturi, ci canabis, arată Adevărul.
”A primit în prima fază 30.000 euro, ca primă tranşă, ca să achiziţioneze utilaje aferente cultivării de leguminoase, având obligaţia ca, pentru a obţine şi restul de 10.000 euro, să îşi ducă la îndeplinire clauzele asumate prin contract, inclusiv să realizeze venituri”, spune Cristia Buzlea, şeful Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Cristian Buzlea.

Tânărul Gigi Nicuşor Fuscaş a mai fost prins, de două ori, cultivând canabis în solar. Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe 18 februarie 2022 la un an şi şase luni de închisoare. Inginerul agronom a fost dat şi în urmărire general, fiind de negăsit.

În 2020, tot Curtea de Apel Oradea l-a condamnat la 150 zile-amendă tot pentru aceeași faptă. Polițiștii de la Biroul Antidrog i-au confiscat atunci ”logistica”: două corturi, trei lămpi, transformator, ghivece, pastile pentru germinare, termometre de perete, ventilator electric. Însă, tânărul a cumpărat ulterior altele. ...citeste mai departe despre "Cum și-a făcut un inginer agronom cultură de canabis cu fonduri europene. Tânărul fermier e de negăsit" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 09:50

 Articol citit de 711 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor