Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Criptomonedele emise de comunitățile de afaceri, noua tendinţă pe piaţa monedelor virtuale. Când vom folosi Euro digital

Criptomonedele emise de comunitățile de afaceri, noua tendinţă pe piaţa monedelor virtuale. Când vom folosi Euro digital
Fluctuaţiile conjuncturale de pe piaţa monedelor digitale FOTO Unsplash.com
Volatilitatea pieţei criptomonedelor este cunoscută pentru toti cei care investesc şi reprezintă un risc, însă atracţia este una foarte mare, aproape hipnotizantă, sunt de părere experţii financiari.
"Să investești în criptomonede este ca și cum ai juca la cazino. Poți să câștigi, poți să şi pierzi toți banii, având în vedere că evoluția lor este impredictibilă", a declarat pentru Ziare.com consultantul economic, Adrian Negrescu.

Valoarea criptomonedelor, precum Bitcoin sau Ethereum, este dată de încrederea investitorilor, care cumpără sau vând aceste monede. "Nu are în spate alt mecanism, nu includ garanții în aur, nu au în spate bănci centrale, cum este Banca Centrala Europeană (BCE) pentru euro sau Banca Naţională a României (BNR) pentru leu.

Astfel încât este aproape imposibil să estimezi evoluția lor pe termen mediu și lung, dincolo de fluctuațiile conjuncturale din prezent".

Euro digital sau dolarul digital. Industria financiară trebuie să facă pasul spre digitalizarea completă a operațiunilor

Un lucru este sigur, a precizat consultantul economic. "Tehnologia blockchain, promovată de aceste monede, reprezintă viitorul într-o industrie financiară care trebuie, de voie de nevoie, să facă pasul spre digitalizarea completă a operațiunilor. Banii lichizi vor dispărea, iar locul lor va fi luat de monede digitale. Nu neapărat de criptomonedele private, ci de euro digital, de dolarul digital etc".

"În România avem mulți investitori în piața cripto. Din păcate, sunt mulți care și-au investit în bitcoin sau ethereum toți banii, și-au vândut case, terenuri, cu speranța că vor face profituri uriașe. Mulți au pierdut, alții așteptă cu speranță că criptomonedele vor crește până la cer. Un sfat simplu este acela de a investi în criptomonede numai banii pe care îți permiți să îi pierzi", a mai completat Adrian Negrescu.

Ce va urma pentru piața cripto

Dacă statele lumii vor reglementa funcționarea acestora, multe dintre ele vor rezista și vor deveni ceea ce ar trebui să fie – o modalitate de plată eficientă, imună la inflație. "În absența unor reglementări, investiția în astfel de instrumente de plată va rămâne una riscantă", a mai explicat Negrescu.

Un fenomen tot mai întâlnit, pe piața cripto, este reprezentat de monedele digitale emise de comunități de afaceri.

"În esență, partenerii din aceste platforme de intermed ...citeste mai departe despre "Criptomonedele emise de comunitățile de afaceri, noua tendinţă pe piaţa monedelor virtuale. Când vom folosi Euro digital" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 23:50

 Articol citit de 416 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor