FMI a aprobat Ucrainei o noua transa de imprumut de 1,4 miliarde de dolari

Sambata, 30 August 2014, ora 08:22
1490 citiri
FMI a aprobat Ucrainei o noua transa de imprumut de 1,4 miliarde de dolari

FMI a aprobat vineri Ucrainei o noua transa de 1,4 miliarde de dolari dintr-un program de finantare pe doi ani in valoare de 17 miliarde de dolari, in pline tensiuni cu Rusia din cauza separatistilor din estul tarii, transmite AFP.

Programul de finantare de 17 miliarde de dolari a fost aprobat de FMI in luna aprilie, iar institutia a furnizat atunci o prima rata de 3,2 miliarde de dolari, pentru a ajuta Ucraina sa iasa din criza economica, conform Mediafax.

Board-ul FMI si-a dat acordul vineri in urma unui audit asupra finantelor Ucrainei si intervine intr-un moment in care criza din estul tarii se amplifica.

Statele occidentale acuza Rusia ca intervine direct in conflictul din Ucraina, iar NATO a cerut vineri Moscovei sa opreasca actiunile militare ilegale. Presedintele rus Vladimir Putin cere in schimb ca Ucraina sa fie obligata sa negocieze cu separatistii pro-rusi.

Recesiunea din Ucraina s-a agravat in trimestrul al doilea, cu o contractie a PIB de 2,3%, dupa un declin de 2% in trimestrul anterior.

#Ucraina UE , #stiri FMI