FMI va face probabil un compromis in cazul Romaniei

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 15:57
1794 citiri
FMI va face probabil un compromis in cazul Romaniei

Presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici, considera ca blocajul in cazul acordului de finantare externa a Romaniei va fi evitat, cel mai probabil, printr-un nou "compromis" facut de catre FMI, in conditiile in care lipsa unui guvern stabil a facut Fondul sa amane a doua evaluare, transmite NewsIn.

 

"O sa fie probabil un compromis, ca de obicei, avand in vedere sa suntem stat al Uniunii Europene, sau alte aspecte", a spus Mucibabici, fost reprezentant al Romaniei la FMI, intrebat daca criza politica ar putea determina amanari sau stoparea programului cu Fondul.

Saptamana trecuta, FMI a anuntat ca amana vizita in Romania pentru a doua evaluare in cadrul acordului de finantare externa, pana la formarea unui nou guvern.

De aceasta evaluare depinde livrarea celei de-a treia transe din imprumutul de aproape 13 miliarde euro pe care FMI s-a angajat sa il dea Romaniei.

Dupa prima evaluare, efectuata in august, Fondul a decis sa permita Romaniei sa utilizeze o parte din bani pentru finantarea deficitului bugetar, ca masura cu titlu de exceptie. 

#acord, #deloitte, #fmi, #guvern , #stiri FMI