FMI vine in decembrie la Bucuresti, pentru proiectul de buget pentru 2015

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 09:30
1736 citiri
FMI vine in decembrie la Bucuresti, pentru proiectul de buget pentru 2015
Foto: Euractiv

O misiune comuna de experti ai Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) se va afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autoritatile romane proiectul legii bugetului pentru anul 2015, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Misiunea va fi condusa din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

'Misiunea este una dedicata strict proiectului legii bugetului, nu reprezinta o misiune de evaluare a angajamentelor pe care tara noastra si le-a asumat in fata FMI in cadrul acordului de tip preventiv semnat intre partea romana si reprezentantii creditorilor externi. Ulterior discutiilor cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice si transmis Guvernului spre aprobare', se precizeaza in comunicatul citat.

Presedintele Traian Basescu a facut miercuri apel la Guvern sa prezinte proiectul de buget pe 2015 cat mai curand, aratand ca acesta este o prioritate majora.

'Fac un apel la Guvern, pentru ca faptul ca prim-ministrul nu se afla in Bucuresti, nu este o scuza, ministerele impreuna cu ministrul de Finante pot pregati, pot pune la dispozitia publicului proiectul de buget", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a cerut, marti, membrilor Cabinetului sa pregateasca proiectul de buget pentru anul 2015 pana la sosirea delegatiei Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale in Romania.

"Vreau sa ne facem treaba in continuare, cat timp avem sprijinul Parlamentului, se asteapta sa indeplinim ceea ce este in fisa postului. O sa va rog, pana la sosirea delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, sa pregatiti bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbeste cu Finantele si, dupa aceea, pentru masuri speciale luam decizia politica in cadrul coalitiei si in cadrul Guvernului", a transmis prim-ministrul in cadrul sedintei de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania FMI, #proiect buget 2015 fmi , #stiri FMI