Cate fete poate avea discriminarea?

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 08:00
17321 citiri
Cate fete poate avea discriminarea?

Asociatia React, una dintre cele mai mari organizatii neguvernamentale din tara, a sustinut la Bucuresti sesiunea de instruire "Cate fete poate avea discriminarea?". Evenimentul, dedicat jurnalistilor si persoanelor active in societatea civila, a adus in discutie situatiile de discriminare multipla, care afecteaza dezvoltarea profesionala a cetatenilor si le incalca dreptul la sanse egale pe piata muncii.

Discriminarea multipla survine atunci cand o persoana sau un grup de persoane sunt tratate diferentiat, intr-o situatie identica, pe baza mai multor criterii de discriminare, cumulate.

Un exemplu ar fi o femeie in varsta care este discriminata la locul de munca pe motive de gen si in ceea ce priveste accesul la servicii medicale, din cauza conditiei financiare.

"Discriminarea multipla afecteaza statutul personal si profesional al oamenilor din Romania si, implicit, sansele lor pe piata muncii. Accesul la educatie, sanatate, dezvoltare profesionala trebuie asigurat tuturor membrilor comunitatii in egala masura, indiferent de gen, etnie, religie sau de statut economic si social", a declarat Anca Stefan, presedinta Asociatiei React.

Asociatia React dezvolta proiecte care aduc schimbari pozitive in sanatate, educatie, dezvoltare comunitara si economie sociala pentru a contribui la o dezvoltare armonioasa a societatii romanesti.

Evenimentul desfasurat la Bucuresti face parte dintr-o serie de 18 sesiuni de instruire privind egalitatea de sanse a femeilor pe piata muncii. Seria de evenimente este organizata prin proiectul "Femeia de astazi pentru societatea de maine", cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 100.000 de romani si am salvat peste 200.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari.

www.asociatiareact.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Cate fete poate avea discriminarea, #sanse egale piata muncii, #discriminare multipla , #Fonduri europene ONG