Gabriel Friptu, AMPOR: Bancabilitatea proiectelor UE nu mai trebuie sa fie o problema

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 08:37
10794 citiri
Gabriel Friptu, AMPOR: Bancabilitatea proiectelor UE nu mai trebuie sa fie o problema
Foto: Regio

Mediul de afaceri se situeaza, in prezent, intr-o pozitie de mijloc, intre a beneficia de finantare din fonduri europene si prin ajutor de stat si bancabilitatea proiectelor intocmite, iar in perioada urmatoare trebuie gasita o formula pentru ca cea din urma sa nu mai fie o problema, ci o sursa suplimentara, a declarat marti Gabriel Friptu, directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR), cu ocazia reuniunii cu tema 'Fonduri nerambursabile in Romania - perspective si posibilitati', organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

'La momentul de fata, mediul de afaceri se situeaza intr-o pozitie de mijloc, respectiv intre a beneficia de finantare din fonduri europene si prin ajutor de stat, si bancabilitatea proiectele intocmite. In perioada urmatoare, o sa gasim poate o formula pentru ca bancabilitatea proiectelor europene sa nu mai fie o problema, ci o sursa suplimentara. In ceea ce priveste expertiza pe proiect, sunt beneficiari care nu au folosit niciodata serviciile unei firme de consultanta, cum este de pilda cazul intreprinderilor mici, care nu-si vor infiinta niciodata un compartiment de gestionare a fondurilor', a spus Gabriel Friptu.

Potrivit acestuia, in piata exista perceptia conform careia fondurile europene sunt diferite fata de orice alt tip de finantare.

'Exista in piata perceptia conform careia fondurile europene sunt diferite fata de orice alt tip de finantare, insa nu este asa. Fondurile europene nu sunt un sistem paralel, ci un sistem care gestioneaza bani publici si unde trebuie sa respectam toate regulile. In noul exercitiu financiar, este nevoie de un sistem care sa apropie informatia de mediul de afaceri. Trebuie promovate informatiile care indica activitatile sau procesele ce pot fi finantate, dar si modalitatea de absorbtie a fondurilor', a precizat Gabriel Friptu.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana a fost infiintata in anul 2002 si ofera, printre altele, servicii de furnizare de informatii economice, intermediere parteneri de afaceri, informatii de piata, consultanta de marketing, realizarea de studii de piata, consilierea investitorilor germani.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#ampor proiecte, #fonduri europene finantare, #Bancabilitate proiecte europene , #Proiecte europene