Rovana loveste din nou: Ce faceti, ba, aici, absorbiti? Absorbim, Maria Ta!

Marti, 08 Mai 2018, ora 08:47
1332 citiri
Rovana loveste din nou: Ce faceti, ba, aici, absorbiti? Absorbim, Maria Ta!

Iata ca era planurilor grandioase impuse de la tribuna CC al PCR nu a disparut. Raportarile de productii neverosimile la hectar, la coada vacii sau in furnalele patriei sunt mai actuale ca niciodata.

Pe la mijlocul lunii aprilie (16.04.2018, pentru iubitorii datelor exacte), Maria Sa, mai marele partidului-stat, a convocat renumitul CEx pentru a lua pulsul oastei de stransura care chiverniseste cu nemarginit tupeu si egala nepricepere treburile unui popor mintit frumos.

Pe ultima suta de metri, in vederea pregatirii intalnirii de asa-zis bilant, demnitarii vizati au fortat raportari scoase din burticile intesate cu alimente bio, suplimente naturale si diete exotice. Mariile Lor au dat fiecare iama prin ograda in care sunt vatafi si au stors pana si apa din aer ca sa aiba ce pune pe masa dinaintea stapanului (poate ca asta e motivul pentru care nu mai ploua de o luna, sic!).

In acest freamat, in cadrul unui grup de lucru inter-ministerial, am avut nesperata surpriza sa primesc vizita unuia din demnitarii Guvernului Dancila, interesat sa afle de ce nu am dat inca drumul finantarilor de care respectivul oficial era interesat.

Ne-am intalnit o data, de doua ori... de multe ori, oricum insuficient pentru a-l face sa inteleaga ca finantarile europene nu sunt la cheremul unor abili culegatori de voturi si ca, pentru a lansa apeluri de proiecte, este necesara o buna documentare a acestora, ceea ce nu era si cazul respectivei situatii.

Vazand ca a ramas fara argumente la explicatiile tehnice pe care i le-am furnizat (atentie, nu vreau sa intru in fondul problemei, desi pot face asta oricand, dar s-a incercat escamotarea unei masinarii de scurgere a fondurilor pe canale nelegale!), distinsul demnitar a incheiat, amenintand in fata asistentei inmarmurite: "E comanda politica, o sa vedeti ce-o sa pateasca doamna (recte Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene) la intalnirea de luni (celebrul CEx de care faceam vorbire) ".

Detalii prea multe despre respectiva reuniune de partid nu au aparut, poate ca a fost de taina, atata timp cat nici presa, nici "sursele" nu au fost prea darnice in spatiul public. Cert este ca, la sfarsitul lunii aprilie, ministrul Rovana Plumb a tunat din inaltul cabinetului si a dat ordin scris sefilor de autoritati de management sa "absoarba" pana la mijlocul lunii mai sute de milioane de euro.

Bietii sefuleti montati in posturi in functie de unghiul de aplecare la usa cabinetului nici daca ar fi sa semneze cu amandoua mai ...citeste mai departe despre "Rovana loveste din nou: Ce faceti, ba, aici, absorbiti? Absorbim, Maria Ta!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rovana fonduri europene, #fonduri europene PSD , #Stiri Fonduri