Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Franciza > Francize in Romania
A   A   A

Boc si Ialomitianu au discutat limitele de cheltuieli la ministere pe 2012

Boc si Ialomitianu au discutat limitele de cheltuieli la ministere pe 2012

Premierul Emil Boc a discutat joi cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si secretarii de stat din Ministerul Finantelor Publice despre limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, prin proiectul bugetului de stat pe anul 2012. 

In cadrul intalnirii, care a durat aproximativ doua ore, au fost analizate principalele obiective ale politicii fiscal bugetare si au fost discutate, de principiu, limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, in vederea elaborarii proiectului de buget pentru 2012, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Unii ministri au solicitat cresterea limitelor de cheltuieli, dar aceasta majorare nu este posibila pentru ca se iese din cadrul strategiei fiscal-bugetare.


Guvernul poate accepta o crestere de pana la 10% a bugetului unui minister, dar numai in cazuri exceptionale.

In cazul celor zece ministere care deruleaza proiecte de investitii parametrii bugetari au fost stabiliti, dar la celelalte trebuie convenita o limita a cheltuielilor", au spus sursele citate.


Potrivit acestora, proiectul de buget trebuie sa ia in considerare ca situatia internationala este departe de a fi stabila din punct de vedere economic si sa se incadreze in parametrii conventi cu FMI si Comisia Europeana.


Proiectul de buget trebuie elaborat de Executiv si transmis Parlamentului, potrivit legislatiei, pana la 15 octombrie. 

Facebook ShareTweet
 Joi, 18 August 2011, ora 23:50

 Articol citit de 6859 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor