Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Franciza > Francize in Romania
A   A   A

Este mai sigur sa cumpar o franciza sau sa incep o afacere de la zero?

Este mai sigur sa cumpar o franciza sau sa incep o afacere de la zero?

Peste 90% dintre afacerile in franciza sunt inca operationale chiar si la 10 ani de la vanzare. In ceea ce priveste start-up-urile raman in picioare dupa primii 5 ani de la lansare, a declarat Bogdan Alexandrescu Managing Partner AV Franchising Consulting.

In ceea ce priveste francizele, principalul avantaj pe care acestea il detin este faptul ca afacerea vine cu know-how-ul acumulat de francizor.

Mai mult, puteti beneficia de asistenta in marketing si management.


Capitalul de demarare a afacerii este de asemenea mult mai mic intrucat francizatul beneficieaza de produsul oferit, existent deja pe piata si care are deja o clientela formata.


In momentul in care cumparam o franciza nu trebuie sa plecam cu ideea ca totul este deja aranjat si noi trebuie sa steptam ca veniturile sa creasca. Aceasta este cea mai mare greseala.

Spre deosebire de propria afacere, o franciza prezinta anumite costuri lunare, numite redevente care sunt platite catre proprietarul afacerii si, bineinteles prezinta o taxa de franciza ce trebuie platita lunar.


Inca o diferenta majora este faptul ca spre deosebire de propria afacere, o franciza presupune un manual de reguli si un contract care trebuie respectate.


Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 14:50

 Articol citit de 4034 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor