Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Franciza > Francize in Romania
A   A   A

Francizele, cautate pe timp de criza

Francizele, cautate pe timp de criza

Intreprinzatorii curajosi profita de chiriile si taxele de intrare mai mici si aleg brandurile de alimentatie publica ferite de recesiune. In aceasta perioada de criza, dominata de incertitudine, multi considera inceperea unei afaceri o idee hazardata.

Insa persoanele care dispun de bani si doresc sa inceapa un business au sanse mari sa profite de pe urma efectelor crizei. Cel putin pentru extinderea francizelor, interesul oamenilor de afaceri a crescut in 2009, comparativ cu anii trecuti, relateaza revista "Capital" din aceasta saptamana.

Avantajele sistemului


Consultantii afirma ca anul acesta este o perioada buna pentru a deschide o astfel de afacere datorita avantajelor de moment. Taxele de intrare in retea sunt, in medie, cu 20% mai mici, chiriile au scazut cu aproximativ o treime fata de anul trecut, iar conditiile de acordare a licentelor de franciza s-au mai "indulcit", indica studiile companiei de consultanta in francize CHR Consulting.

Studiile mai arata ca francizele, spre deosebire de alte afaceri, au o rata foarte inalta de succes, de peste 80%.


"Interesul fata de afacerile in sistem de franciza a crescut, in ciuda crizei economice, deoarece aceste afaceri sunt mult mai sigure decat un start-up dupa o idee proprie, iar persoanele care au posibilitatea sa investeasca si isi doresc sa inceapa o afacere noua prefera un business sigur, sub umbrela de notorietate a unui brand consacrat", afirma si Adrian Gheorghe, managing director al ThinkBig International.

Facebook ShareTweet
 Duminica, 24 Mai 2009, ora 22:50

 Articol citit de 1943 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor