Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Franciza > Idei francize
A   A   A

Francizele viitorului: Fast-food si consultanta

Francizele viitorului: Fast-food si consultanta
Francizele sunt afaceri recomandate pentru antreprenorii fara experienta, datorita brandului puternic si al retetei testate.
Cu toate acestea, investirea banilor intr-o astfel de formula nu iti garanteaza succesul. Pentru a deveni profitabila, afacerea are nevoie de investitii, de timp si de o minte priceputa.

Criza economica a crescut apetitul pentru antreprenoriat, in urma scaderii numarului de locuri de munca, iar afacerile mai sigure, precum francizele, au avut intaietate, potrivit CNBC.

Numarul francizatilor a crescut in SUA cu 1,9% in 2012, la aproape 750 de mii, potrivit International Franchise Association. Chiar daca nu a atins inca nivelul de dinainte de criza, se asteapta o revenire pe acest sector.

"Chiar si o crestere modesta in acest sector reprezinta o veste buna pentru economie, in conditiile in care francizele sustin 12% in forta de munca a SUA", a declarat Steve Caldeira, presedinte IFA.

Unul din sfaturile pe care Joel Libava le ofera in cartea sa, "Cum sa isi deschizi o franciza", este ca persoanele interesate sa intre intr-o astfel de afacere trebuie sa petreaca cel putin o zi in compania proprietarului francizei cu care doreste sa colaboreze, pentru a afla daca este intr-adevar ceea ce i se potriveste si daca in cele din urma, corespunde asteptarilor sale.

Iata cateva tipuri de franciza care se vor bucura de succes:

Francize de resurse umane
Deocamdata, nimeni nu face ingajari, insa criza economica se va termina la un moment dat si toate companiile care au facut reduceri de personal se vor grabi sa isi mareasca iar echipa. Asadar, afacerile in domeniul resurselor sunt de viitor.

Investitia initiala care este necesara intr-o astfel de afacere porneste de la 50.000 dolari si poate depasi 150.000 dolari, in functie de franciza pe care o alege antreprenorul.

Consultanta antreprenoriala

Ca si in cazul francizelor, tot mai multi oameni se hotarasc sa isi ia soarta in propriile maini si sa isi deschida o afacere. Cu toate acestea, putini sunt cei care au pregatirea sau experienta necesare. Asadar, un birou de consultanta pentru antreprenorii aflati la inceput de drum reprezinta o idee de afacere foarte inspirata.

Costurile unei astfel de francize variaza intre 50.000 de dolari si 80.000 de dolari.

Fast Food

In ciuda numarului mare de francize din acest domeniu, intotdeauna va exista loc pentru un restaurant de tip fast food, daca este bine pozitionat. Asadar, in aceasta industrie cel mai important lucru este amplasarea. Daca este inspirata, succesul este garantat.

Investitia initiala in cazul unei astfel de francize porneste de la cateva zeci de mii de dolari si poate ajunge si la 600.000 dolari, in functie de franciza.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 08:05
 Autor:  Roxana Garaiman

 Articol citit de 10915 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor