Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Franciza > Ce inseamna franciza
A   A   A

Inventia Guvernului, in "lupta" cu bancile

Inventia Guvernului, in "lupta" cu bancile

Nesemnarea actului aditional la contractele incheiate cu banca se considera, incepand cu 20 septembrie, aprobare tacita a noilor reglementari impuse de OUG 50 si a schimbarilor operate de banca in cadrul creditelor contractate de clientii institutiilor bancare.

Incepand cu 20 septembrie, milioane de contracte de credit, de leasing sau pentru descoperiri de card si conturi curente, vor fi considerate aprobate de catre clienti.

"In lege, la articolul 95, alineatul 5, se precizeaza foarte clar ca, desi clientul nu semneaza actele aditionale, acestea se considera acceptate tacit.

Mai mult decat atat, nu se precizeaza ce se intampla daca clientul face o plangere, de exemplu, ceea ce inseamna, potrivit legii, ca, daca un client nu semneaza actul si cere bancii micsorarea dobanzii, sa zicem, printr-o cerere scrisa, actul aditional va fi, pe 20 septembrie, adoptat tacit",au declarat surse bancare, pentru Gandul.

Alineatul 5 de la articolul 95 al OUG 50/2010 are urmatorul cuprins: "Nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale prevazute la alin. (2) este considerata acceptare tacita".

Nu numai ca bancile vor avea noile acte aditionale acceptate fara stirea clientului, dar acestea nici nu sunt obligate, concret, prin lege, sa-i anunte pe acestia ca trebuie sa vina la semnat.

Facebook ShareTweet
 Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 23:33

 Articol citit de 2166 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor