Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Funny > Stiri Funny
A   A   A

Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO

Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO
Mașina avion certificată în Slovacia FOTO: Daily Mail
Mașina zburătoare denumită ”AirCar” este un vehicul revoluționar care va schimba industria de transport din întreaga lume. Noul autoturism, care se poate transforma în avion, în doar trei minute, a primit certificarea autorităților pentru a fi utilizat pe autostrăzile și pe rutele aeriene din Slovacia.
”AirCar” a trecut toate testele de siguranță, după ce a finalizat 200 de decolări și aterizări, el fiind în conformitate cu standardele europene EASA (Autoritatea pentru siguranță aeriană din Uniunea Europeană), potrivit Daily Mail.

”Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare foarte eficiente. Este oficial și confirmarea finală a capacității noastre de a schimba pentru totdeauna călătoriile pe distanțe medii”, a spus profesorul Stefan Klein, inventatorul AirCar.

Anton Zajac, cofondatorul proiectului, a afirmat: ”Acum cincizeci de ani, mașina era simbolul libertății. AirCar ne permite să fim din nou liberi”.

Autoritățile din Slovacia au anunțat că au finalizat testele de siguranță ale mașinii-zburătoate AirCar, ea fiind certificală oficial, pentru a putea circula și zbura. ”Autoritatea de transport a monitorizat cu atenție toate etapele dezvoltării unice a AirCar, încă de la începutul său din 2017.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

Siguranța transportului este cea mai mare prioritate a noastră. AirCar combina inovațiile de top cu măsurile de siguranță, în conformitate cu standardele EASA. Certificarea sa a fost atât o sarcină provocatoare, dar și fascinantă”, a spus Rene Molnar, directorul Autorității de transport din Slovacia.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor dintre două orașe din Slovacia.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

Vehiculul zburător se transformă într-o mașină sport în mai puțin de trei minute, înainte de a a ajunge pe străzile din centrul Bratislavei. AirCar Prototype 1 are un motor cu elice fixa de 160 de cai putere și a fost dezvoltat de către firma KlienVision din Slovacia.

AirCar a parcurs distanța de 75 de kilometri dintre Nitra și Bratislava în zbor, în numai 35 de minute. Mașina zburătoare este echipată cu un motor BMW, funcționează cu benzină obișnuită și poate t ...citeste mai departe despre "Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 04:43

 Articol citit de 441 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor