NASA a anuntat ca suspenda toate proiectele de misiuni catre Luna

Vineri, 20 Martie 2020, ora 15:30
1790 citiri
NASA a anuntat ca suspenda toate proiectele de misiuni catre Luna
Foto: Facebook/NASA - National Aeronautics and Space Administration

NASA a anuntat ca suspenda proiectele de constructie a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numarului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus in cadrul echipelor sale.

Agentia spatiala americana inchide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvolta lansatorul Space Launch System (SLS), precum si Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anuntat joi administratorul Jim Bridenstine, informeaza AFP.

"Aceasta decizie este cauzata de numarul in crestere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un numar de angajati se afla in auto-izolare si un caz de infectare a fost confirmat in echipa noastra la Stennis", a mai spus Bridestine.

"NASA va suspenda temporar productia si testele pentru SLS si nava Orion", a adaugat el. Space Launch System este un lansator puternic destinat sa conduca nava spatiala Orion.

Pandemia de Covid-19 ar putea sa franeze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Luna pana in 2024.

"Suntem constienti ca acest lucru va afecta misiunile NASA, dar in timp ce echipele noastre analizeaza situatia globala pentru a reduce riscurile, prioritatea noastra este sanatatea si siguranta angajatilor NASA", a declarat Bridestine. ...citeste mai departe despre "NASA a anuntat ca suspenda toate proiectele de misiuni catre Luna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NASA suspenda misiuni Luna , #Stiri Funny