O galaxie apropiata se va ciocni de Calea Lactee. Cand se va intampla asta si care vor fi urmarile

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 07:00
1343 citiri
O galaxie apropiata se va ciocni de Calea Lactee. Cand se va intampla asta si care vor fi urmarile
Foto: Arhiva Pixabay

Simularile oamenilor de stiinta arata ca Marele Nor al lui Magellan, o galaxie care ne orbiteaza, se va ciocni, in cele din urma cu Calea Lactee.

In prezent, galaxia pitica se afla la o distanta de 163.000 de ani de Calea Lactee si se indeparteaza cu 400 de km/s. Simularile realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea Durham arata insa ca galaxia isi va incetini inaintarea si se va intoarce spre a noastra, cu care se va si izbi in final, arata The Guardian.

Vestea buna e ca fenomenul va avea loc peste 2,5 miliarde de ani. Vestile rele sunt ca forta impactului va face ca galaxia noastra sa fie azvarlita intr-un colt al spatiului si ca, cel mai probabil, urmasii nostri nu vor putea preaintampina asa ceva.

Chiar daca e putin probabil ca stelele si planetele sa se ciocneasca in mod direct, totusi forta coliziunii dintre Calea Lactee si o galaxie cu 250 de miliarde de stele va provoca haos, arata unul dintre oamenii de stiinta implicati in studiu, Carlos Frenk.

Pana acum, astronomii erau ingrijorati de o eventuala coliziune dintre Calea Lactee si galaxia Andromeda, eveniment estimat sa aiba loc peste 4 miliarde de ani.

Spre deosebire de Marele Nor al lui Magellan, Andromeda, cu o masa de cinci ori mai mare decat galaxia pitica, ne-ar distruge complet galaxia.

Citeste si O galaxie imensa orbiteaza Calea Lactee. E una dintre cele mai ciudate observate vreodata. De ce i se spune Fantoma

A.P. ...citeste mai departe despre "O galaxie apropiata se va ciocni de Calea Lactee. Cand se va intampla asta si care vor fi urmarile" pe Ziare.com

#coliziune calea Lactee nor Magellan, #coliziune Calea Lactee, #Calea Lactee Maerele Nor Magellan, #Calea Lactee Andromeda , #Stiri Funny