Un ”oraș pierdut” descoperit în adâncul oceanului: Nimic asemănător nu există altundeva pe Pământ VIDEO

Vineri, 26 August 2022, ora 01:18
2274 citiri
Un ”oraș pierdut” descoperit în adâncul oceanului: Nimic asemănător nu există altundeva pe Pământ VIDEO
Un oraș pierdut a fost descoperit în adâncurile oceanului Atlantic FOTO: Science Alert

Oamenii de stiinta care fac parte din expeditia Open Exploration au postat noi imagini despre descoperirea facuta in mijlocul Oceanului Atlantic de Nord: un "oras pierdut", unic pe Pamant. Aici, viata gasita nu se gaseste nicaieri pe planeta noastra, fiind un loc diferit de oriunde altundeva.

Aproape de varful unui munte subacvatic, la vest de Mid-Atlantic Ridge, exista un peisaj crestat de turnuri care de ridica in intunericul adancurilor oceanului, potrivit Science Alert.

Peretii si coloanele de carbonat par de un albastru fantomatic, in lumina vehiculului subacvativ care exploreaza fundul Oceanului Atalntic, ce este comandat de la distanta de cercetatorii de la Universitatea Washington, Statele Unite.

Un virus s-a reintors dupa un deceniu: S-a raspandit la Londra, Ierusalim si New York. Sansele sa ajunga in Romania VIDEO

Peisajul este unic si variaza de la dimensiunea unor ciuperci pana la un monolit cu o inaltime de 60 de metri. Acest "oras pierdut" se gaseste la adancimea de peste 700 de metri, fiind intr-un camp hidrotermal, cea mai longeviva gura de aerisire cunoscuta din ocean.

This is the Lost City, a towering ecosystem in the middle of the North Atlantic. It's completely unique, with life found nowhere else on Earth. And if someone wanted to destroy it? There's nothing you could do about it. No laws. No consequences. Welcome to the High Seas... pic.twitter.com/mdG5wOsr5h- Open Ocean Exploration (@RebeccaRHelm) August 22, 2022

Nimic altceva asemanator nu a fost descoperit vreodata, au spus cercetatorii. Timp de cel putin 120.000 de ani si poate mai mult, mantaua Pamantului din aceasta parte a lumii a recationat cu apa din ocean, pompand hidrogen, metan si alte gaze.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este "ingrozitor" de nepregatita VIDEO

In crapaturile gurilor de aerisire ale acestui camp, hidrocarburile hranesc comunitati microbiene, chiar si fara prezenta oxigenului. Tot aici pot fi vazuti melci si crustacee, iar animalele mai mari sunt mai rare, precum crabii, crevetii si aricii de mare.

Hidrocarburile produse de gurile orasului pierdut nu s-au format din dioxidul de carbon atmosferic sau de la lumina soarelui, ci prin reactii chimice de pe fundul oceanului. "Aceasta zona este un exemplu de tip de ecosistem care ar putea fi activ pe Luni din spatiu, precum Enceladus sau Europa, chiar ...citeste mai departe despre "Un "oras pierdut" descoperit in adancul oceanului: Nimic asemanator nu exista altundeva pe Pamant VIDEO" pe Ziare.com

#orase pierdute, #descoperire oras scufundat mare, #descoperire oceanul atlantic, #descoperire ocean mare adancime , #Stiri Funny