3 moduri simple pentru a introduce iluminatul inteligent in casa ta

Luni, 02 August 2021, ora 14:07
1428 citiri
3 moduri simple pentru a introduce iluminatul inteligent in casa ta
iluminat inteligent FOTO: etbm.ro

Tot mai multe persoane apeleaza la iluminatul inteligent. Este viitorul spre care ne indreptam incet, dar sigur.

Iluminatul inteligent are o multime de beneficii. Pe langa faptul ca poate fi accesat de la distanta pentru a te asigura ca locuinta ta este in siguranta cand esti in concediu, sau pentru a putea aprinde becurile inainte de a ajunge acasa, iluminatul inteligent poate fi folosit si pentru a te ajuta sa te trezesti mai usor.

Becurile pot fi setate sa se aprinda la o anumita ora, astfel incat sa te ajute sa te trezesti pentru a te pregati pentru munca. De asemenea, poti seta intensitatea luminii, astfel incat seara, daca vrei sa vezi un film o poti seta sa fie mai putin intensa. In schimb, daca trebuie sa studiezi sau sa citesti poti seta gradul de intensitate la maxim sau la nivelul dorit.

Accesarea iluminatului inteligent, de la distanta, se poate face cu ajutorul unei aplicatii mobile. In schimb, in interior, poate fi accesata si cu ajutorul controlului vocal.

Daca iti doresti sa renunti la iluminatul clasic si sa treci la iluminatul inteligent este important ca inainte de a face acest pas sa tii cont de cateva sfaturi simple:

1. Alege un asistent inteligent

Dispozitivele inteligente ar trebui sa usureze viata. Cel mai simplu mod de a centraliza operatiunile smart-home este prin utilizarea unui asistent digital, cum ar fi Amazon Echo, Siri sau Google Home. Aceste dispozitive care pot fi activate prin comenzi vocale, dar si aplicatii speciale, pot fi programate pentru a comunica cu o gama larga de dispozitive de iluminare inteligenta, inclusiv estompare, luminare, pornire si stingere a luminilor. In plus, la aceste dispozitive vei putea conecta apoi, o multime de alte electronice si electrocasnice pentru ca locuinta ta sa fie transformata intr-o casa smart.

2. Alegerea becurilor inteligente. De ce sa optezi pentru Philips Hue

Cel mai simplu mod de a face trecerea la o locuinta inteligenta este sa apelezi la ilumintatul inteligent Philips. Poti face acest lucru cu ajutorul Philips Hue. Ai nevoie doar de un kit pentru incepatori care cuprinde priza hue, variator, senzor de miscare si doua becuri. Tot ce trebuie sa faci este sa schimbi becurile cu cele actuale si sa conectezi totul la reteaua Wi-Fi. Mai simplu de atat nici ca se poate.

Iar daca aceasta experienta este una placuta pentru tine poti apela apoi la schimbarea intregului iluminat cu unul inteligent.

Becurile Philips Hue reprezinta modalitatea cea mai simpla si accesibila ca pret pentru a face acest lucru. Este important sa stii ca becurile Philips Hue vin in mai multe optiuni de culori: cele clasice, de culoare alba si cele colorate. Prin urmare, cand alegi becurile pentru locuinta ta este important sa citesti eticheta. Daca vrei lumina clasica alba uita-te sa fie mentionat "White" sau "White Ambiance". In schimb, daca iti doresti sa poti modifica culorile luminii in albastru, mov, roz, etc, alege becuri pe care este precizat "White and Color Ambiance".

Philips Hue iti pune la dispozitie si benzi cu becuri led. Acestea sunt special create pentru a completa designul unei locuinte. Avantajul acestora este ca pot fi lipite de mobilier sau de pereti foarte usor, cu ajutorul benzii adezive din dotarea acestora.

Benzile led Philips Hue Play sunt ideale pentru a fi folosite in interiorul casei. In schimb, daca doresti sa-ti amenajezi terasa din curte cu benzile led alege Philips Hue Outdoor Strip care sunt create special pentru a fi folosite in exterior.

Este important de mentionat ca becurile inteligente Philips Hue se bazeaza pe wireless Zigbee, un tip de semnal care le face sa functioneze in mod fiabil chiar si in cele mai adanci si indepartate colturi ale casei.

3. Fa trecerea la Smart Lightswitches

Pentru a face trecerea la o casa inteligenta este important sa iei in considerare schimbarea prizelor si intrerupatoarelor cu unele inteligente. Acestea doar inlocuiesc intrerupatoarele si prizele deja existente, insa avantajul este ca iti usureaza viata, putand fi activate fie manual fie de la distanta, printr-o aplicatie mobila, sau prin comenzi vocale.

Toate aceste accesorii electrice completeaza perfect trecerea la iluminatul inteligent. Un alt aspect pe care trebuie sa-l ai in considerare sunt senzorii de miscare. Acestia pot fi folositi pentru ca luminile sa se aprinda automat in momentul in care intri intr-o incapere.

Iluminatul inteligent, perfect pentru exterior si domeniul profesional

Iluminatul inteligent este perfect pentru exteriorul casei sau pentru mediul profesional.

Poti folosi iluminatul inteligent Philips Hue pentru a ilumina terasa casei, gradina si aleea de acces. Pentru iluminarea gradinii este ideal sa alegi iluminarea cu senzori de miscare, care sa porneasca automat cand ajungi acasa sau cand iti vin musafiri in vizita. In plus, acest tip de iluminat descurajeaza hotii sa-ti patrunda in casa.

Iar daca ai o companie care are nevoie de protectie si pentru exterior. Mai ales in cazul unui depozit cu marfa. Iluminatul inteligent, impreuna cu un sistem de camere video vor descuraja hotii sa partunda in incinta acesteia. Iar daca totusi acest lucru se intampla, camerele video vor suprinde imagini mai clare ca urmare a aprinderii luminilor, astfel incat sa ajute autoritatile sa ii prinda rapid pe hoti.

#Philips Hue, #iluminat inteligent, #casa inteligenta, #smart home , #Stiri Gadget