Avantajele camerelor de securitate IP

Joi, 06 Mai 2021, ora 14:30
594 citiri
Avantajele camerelor de securitate IP
camera supraveghere video FOTO: pexels.com

O camera de securitate IP (Internet Protocol) este o camera de supraveghere bazata pe internet pentru transmiterea informatiilor. In acest articol voi examina avantajele oferite de acestea.

Beneficiile semnificative ale supravegherii Internet Protocol (IP) comparativ cu camerele traditionale analogice CCTV depasesc cu mult costul initial mai mare. O camera IP este o camera video digitala care utilizeaza internetul pentru a primi si trimite date.

Pentru majoritatea industriei de securitate, camerele IP sunt acum considerate standard, iar vanzarile lor depasesc cu mult camerele analogice. Spre exemplu, scolile care doresc sa faca o investitie durabila in siguranta elevilor aleg doar acest tip de sisteme.

Iata de ce profesionistii din domeniul securitatii recomanda camerele IP in locul alternativelor analogice:

Dimensiunea imaginii

Unul dintre cele mai importante avantaje ale sistemelor de camere inteligente este capacitatea lor de a modifica dimensiunea imaginii. Cu procesarea de margine, se pot adauga camere suplimentare in orice moment, permitand sistemului de securitate sa creasca in functie de nevoile dvs. Solutiile de camere IP se integreaza, de asemenea, perfect cu infrastructura de retea., permitandu-va sa configurati cu usurinta masuri de securitate sporite.

Rezolutia

Spre deosebire de omologii lor analogici, multe camere IP folosesc tehnologia de scanare progresiva pentru a se asigura ca imaginile capturate sunt clare, chiar daca obiectele din imagine sunt in miscare. In acelasi timp, camerele digitale sunt, de asemenea, capabile sa ofere un camp vizual mult mai larg, ceea ce este esential atunci cand doriti o supraveghere cuprinzatoare asupra unei locatii. In plus, deoarece exista o singura conversie digitala in locul celor cateva care sunt necesare camerelor analogice, nu exista riscul degradarii imaginii.

Analiza

Impreuna cu imbunatatirile calitatii si scalabilitatii imaginilor vin imbunatatiri in software-ul de analiza. Camerele IP de astazi pot fi echipate cu usurinta cu programe software de analiza artificiala si AI care permit functii avansate, cum ar fi recunoasterea placutelor de inmatriculare, numararea persoanelor, detectarea miscariisi multe altele, eliminand o mare parte din munca necesara pentru a va mentine spatiul in siguranta.

Securitate cibernetica

Camerele de retea ofera mai multe avantaje cheie in materie de securitate cibernetica fata de sistemele CCTV. In primul rand, camerele analogice livreaza video prin cablu coaxial, in timp ce camerele IP trimit transmisii digitale criptate. In al doilea rand, deoarece camerele IP pot fi echipate cu retea Power over Ethernet si baterie de rezerva, vor continua sa inregistreze chiar si in timpul unei intreruperi de curent. Si, in cele din urma, exista un risc mult mai mic ca un semnal video IP sa fie piratat sau compromis. Spre exemplu, producatorul de sisteme de securitate Dahua, ofera unele dintre cele mai moderne solutii de criptare si autentificare prin intermediul internetului.

Acces facil de la distanta

Camerele CCTV trimit un flux direct catre o camera de control principala - si numai catre camera de control respectiva. Pe de alta parte, imaginile camerei digitale pot fi accesate prin Internet pe un computer, Mac sau chiar pe un dispozitiv mobil. Imaginile camerei IP pot fi, de asemenea, stocate digital intr-o locatie indepartata, astfel incat nu exista nicio sansa ca imaginile sa fie distruse si pierdute pentru totdeauna.

#camera video, #supraveghere video, #camera supraveghere video , #Stiri Gadget