Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Gadget > Gadgeturi IT
A   A   A

Bose este acuzata in SUA ca si-a spionat clientii si a vandut datele Apple si Google

Bose este acuzata in SUA ca si-a spionat clientii si a vandut datele Apple si Google
Producatorul de casti audio Bose a ajuns in fata judecatorilor federali din Chicago, dupa ce compania a fost acuzata de spionarea clientilor prin intermediul dispozitivelor audio, datele stranse fiind apoi vandute magazinelor virtuale de muzica ale Apple si Google.
Cazul a fost inaintat in instanta de catre Kyle Zak, un client american al producatorului de dispozitive audio, un eventual rezultat favorabil putand duce la obtinerea de despagubiri de ordinul milioanelor de dolari, anunta Reuters.

Datele referitoare la clienti erau colectate prin intermediul unei aplicatii pe care utilizatorii castilor Bose erau sfatuiti sa o descarce pentru a "performanta maxima de la dispozitiv", dupa cum se plange chiar Zak.

Acesta a descoperit ulterior ca datele privind preferintele sale muzicale, ca si alte detalii valoroase pentru marketeri au fost puse la vanzare pe platforma Segment.io.

Reprezentantii Bose nu au comentat inca acuzatiile aduse companiei care are o cifra de vanzari de peste 3,5 miliarde de dolari.

"Lumea ar trebui sa fie deranjata de acest lucru. Oamenii isi pun castile in urechi crezand ca beneficiaza de intimitate, dar se trezesc apoi ca impartasesc fara sa vrea informatii despre viata lor", sustine Christopher Dore, un avocat care il reprezinta pe Zak.

Aplicatia care strange informatii despre utilizatorii castilor Bose pote fi descarcata pentru modelele QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II, SoundSport Wireless si SoundSport Pulse Wireless.

"Comportamentul acuzatilor demonstreaza un dezinteres total fata de dreptul la intimidate al consumatorilor", se arata in plangerea inaintata judecatorilor din Chicago.

Dincolo de despagubiri, Zak vrea sa puna capat si practicii de colectare a datelor personale de catre Bose, o infractiune condamnata de legile federale americane.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 16:09
 Autor:  Marius Jianu

 Articol citit de 6266 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor