Ce sunt imprimantele de producție cu toner și cum funcționează?

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 18:29
558 citiri
Ce sunt imprimantele de producție cu toner și cum funcționează?
FOTO: freepik.com

În ultimele două decenii, imprimantele de producție au progresat foarte mult. Având atât de multe variante existente pe piață, însă, ar putea părea descurajant să încerci să alegi care dintre ele se va potrivi cel mai bine nevoilor tale.

De la viteza de imprimare, la dimensiunea hârtiei sau capacitățile de finisare, cu siguranță există mai mulți factori care îți pot influența decizia. Dacă ai luat în considerare varianta unei imprimante de producție cu toner, iată ce ar trebui să știi.

Ce este o imprimantă de producție cu toner

"Producția" în general, se referă la o cantitate mare de produs. Ei bine, imprimanta de producție este o soluție de înaltă calitate utilizată în mod obișnuit pentru a produce materiale de papetărie precum rapoarte de marketing, materiale pentru punctele de vânzare, broșuri, pliante și multe altele. Ideale pentru asta sunt o serie de modele Ricoh de imprimante de producție cu toner.

Practic, imprimanta de producție are următoarele caracteristici:

  • poate produce un volum mare de materiale;
  • are fluxuri de lucru eficiente și viteze de imprimare rapide;
  • produce materiale ce au o calitate superioară și o reproducere fidelă a imaginilor;
  • oferă o rezoluție mai mare pentru a oferi detalii clare;
  • imprimă pe diferite medii, cum ar fi hârtie grea, hârtie lucioasă, carton și suporturi mixte.
Aceste echipamente sunt voluminoase, spre deosebire de imprimantele de birou obișnuite. Pot fi utile în diverse departamente interne ale companiilor sau în cadrul firmelor care au nevoie să producă tiraje mari pentru facturi, plicuri, broșuri etc. Astfel, ajută companiile să gestioneze mai bine fluxurile de lucru și să crească viteza de imprimare fără a sacrifica alte caracteristici precum calitatea sau claritatea.

Imprimanta cu toner combină proprietățile avansate ale capetelor de imprimare cu tehnologia de manipulare a hârtiei și sisteme de control de ultimă generație. Datorită operațiunilor rapide și cerințelor standard de imprimare la cerere existente astăzi, imprimantele cu toner sunt foarte apreciate pentru capacitatea lor de a executa cu brio toate aceste sarcini.

Iată câteva avantaje ale folosirii unei imprimante cu toner atunci când există tiraje mari:

  • se adaptează perfect sistemelor automate de manipulare a hârtiei la nivel de producție;
  • permite preselor mai noi să gestioneze volume mult mai mari și elimină din timpii morți;
  • în final se obțin costuri pe imprimare mult mai mici.
Cum funcționează o imprimantă de producție cu toner

Tonerul în sine nu este cerneală, ci o pulbere încărcată electrostatic, alcătuită din plastic și pigment. Acesta este stocat într-un cartuș ce are o sarcină electrostatică. În momentul activării semnalului de printare, pulberea este transferată pe hârtie cu ajutorul tamburului, definind astfel orice element imprimat (text, imagine, grafic etc).

Pigmentul oferă culoarea, în timp ce plasticul conținut îi permite să se lipească de hârtie deoarece în timpul procesului este încălzit și se topește. Practic, imprimanta nu aplică cerneală, ci hârtia „prinde” tonerul.

Procesul de topire oferă tonerului un avantaj față de cerneală datorită faptului că acesta capătă o aderență mult mai mare pe fibrele de hârtie. Astfel, în procesul de printare există mai multă acuratețe și control.

Tehnologia de imprimare cu toner este mai fiabilă și asigură consistență produsului final deoarece:

  • Exclude posibilitatea petelor accidentale deoarece nu există pericolul scurgerilor de cerneală;
  • Nu vor rezulta imagini neuniforme ca în cazul cartușelor cu cerneală lichidă care se golesc în mijlocul seriei de printare;
  • Este economă din punct de vedere al consumului de material, dar și mai accesibilă ca preț de achiziție decât cerneala lichidă;
  • Imprimantele cu toner sunt foarte rapide și odată ce comanda a fost procesată, nu necesită o supraveghere constantă pentru că își fac singure treaba.
Așadar, imprimanta de producție cu toner este concepută, în general, pentru a printa o mare varietate de materiale, de diferite formate și diferite dimensiuni: planuri și planșe de arhitectură, afișe, hărți, semne de carte, bilete, bannere etc. Totodată, ele sunt apreciate datorită capacității lor de a gestiona un anumit ciclu de lucru. De aceea tehnologia bazată pe toner poate satisface cerințele atunci când vine vorba de imprimarea comercială și aceste imprimante au fost deja adoptate de mulți dintre producătorii din spațiul de imprimare de producție.

#imprimante, #imprimante cu tonner, #tonner , #Stiri Gadget