Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Gadget > Spy gadget
A   A   A

Iata camera Sony care decoleaza pe verticala si zboara ca un avion de vanatoare! (Video)

Iata camera Sony care decoleaza pe verticala si zboara ca un avion de vanatoare! (Video)
Foto: Aerosense Inc.
Compania multinationala Sony si firma de robotica ZMP si-au dat mana pentru crearea unei drone video performante cu capacitati de zbor similare unui avion de lupta de ultima ora.
Prototipul dronei Aerosense este capabil sa decoleze si sa aterizeze in plan vertical, in timpul zborului comportandu-se ca un avion. De altfel, chiar si forma dronei aminteste de avionul de vanatoare F-35, remarca reporterii The Guardian.

Performante remarcabile

Aerosense poate zbura mai departe si cu o viteza superioara fata de dronele obisnuite, compania anuntand ca gadgetul va fi folosit in misiuni de supraveghere aeriana si recunoastere.

Sony a adaugat aparatului tehnologia imagistica, de detectare si conectare la retea specifica smartphone-urilor produse de compania japoneza, in timp ce ZMP asigura componentele robotice capabile sa mentina drona in aer.

Hisashi Taniguchi, directorul ZMP si al proiectului Aerosense, sustine ca drona automata va fi mult mai sigura decat una manevrata prin intermediul personalului uman.

"Multe accidente sunt cauzate de erorile umane in manevrarea dronelor. Odata ce vor fi automate, dronele se vor dovedi mult mai sigure", a explicat seful proiectului.


Produsul momentului

Dronele sunt asteptate sa acapareze o piata tot mai larga in segmentul gadgeturilor electronice, pretul in scadere al componentelor si interesul manifestat atat de companii, cat si consumatorii simpli, dovendind din plin potentialul produsului.

Studiourile TV si companiile din industria cinematografica au apelat deja la drone civile de mari dimensiuni capabile sa ridice in aer aparatura foto si video pentru a captura imagini surprinse din aer de catre aparate.

In acelasi timp, gadgeturile si-au gasit utilizari si in industria constructiilor sau in alte sectoare care presupun lucrul in conditii dificile.

Sony spera ca noul produs, scos in cadrul asocierii cu ZMP, sa poata concura cu performantele aparate produse de rivalii de la Yamaha sau de compania australiana Flirtey.

Facebook ShareTweet
 Marti, 25 August 2015, ora 18:00

 Articol citit de 5553 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor