Imprimante laser sau cu cerneala?

Joi, 12 Martie 2015, ora 08:00
2445 citiri
Imprimante laser sau cu cerneala?

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat atat de mult incat am ajuns sa vedem lucruri pe care nu le visam nici in filmele stiintifico fantastice. Au aparut imprimantele care tiparesc tridimensional, insa nu toata lumea e la curent cu tehnologia si inca bantuie simpla intrebare: ce sa aleg, laser sau cerneala?

O sa va explicam cum functioneaza fiecare si asteptam sa decideti dumneavoastra care este solutia cea mai buna. Pe piata sunt multe feluri de imprimante si le putem imparti in categorii in functie de o multitudine de factori, insa noi o sa ne rezumam la imprimantele obisnuite de birou, care pot fi color, monocrom si/sau multifunctionale.

Imprimantele cu cerneala tiparesc aruncand jeturi micronice de cerneala peste foaie printr-un cap care traverseaza foaia de la un capat la celalat.

Imprimantele laser folosesc cu totul alta tehnologie - acestea proiecteaza imaginea pe un film special care este incarcat cu toner si peste care trece foaia, dupa care, foaia va trece printr-un cuptor care preseaza si incalzeste tonerul pentru a fixa imaginea.

Din cauza tehnologiei folosite, folile imprimate cu cerneala se pot deteriora mai repede la picaturi de apa si se decoloreaza la lumina solara puternica, pe cand cele imprimante cu laser sunt mai rezistente.

Imprimantele cu cerneala au o viteza de scriere mai mica fata de cele laser, iar cartusele trebuie incarcate mai des. Cartusele cu cerneala au autonomie mica fata de cartusele cu toner, care pot ajunge chiar si pentru peste 32.000 pagini.

Spre deosebire de cerneala, tonerul nu se usuca, acesta fiind o pulbere sintetica fina, care poate rezista si cativa ani fara probleme.

Consumabilele imprimantelor cu cerneala au autonomii mici, dar sunt mai ieftine, pe cand consumabilele imprimantelor laser sunt ceva mai scumpe, dar au autonomii mult mai mari.

Presupunem ca pana aici este evident ca imprimantele laser castiga competitia si o castiga pe buna dreptate, atat prin performanta, cat si prin tehnologie. Singurul punct minus este ca imprimantele laser sunt ceva mai scumpe fata de imprimantele cu jet de cerneala.

Daca aveti in plan sa achizitionati o imprimanta laser ieftina, va recomandam sa luati in calcul si magazinele cu produse IT second hand. Acestea au produse ieftine, ofera garantie, factura, transport gratuit, posibilitatea de retur, discount-uri si multe altele.

Magazinul www.interlink.ro este unul din cele mai vechi magazine de pe piata de produse IT second hand si ofera transport gratuit, factura, garantie 12 luni, posibilitatea de retur, discount-uri la inscriere, bonusuri in functie de rulaj si multe alte servicii.

Din acest magazin va putem recomanda imprimanta multifunctionala laser Brother DCP-8380 care costa numai 549 lei si dispune de toate functiile necesare intr-un birou: copiere, scanare, imprimare, fax.

Pe langa acestea, se poate conecta atat la retea, prin portul Rj-45, cat si la alte aparate prin portul USB 2.0, iar driverele pentru instalare, manualele de utilizare si service se gasesc foarte usor pe site-ul producatorului.

Imprimanta poate tipari pana la 30 pagini pe minut la o rezolutie de 1200 x 1200, iar prima pagina scoasa nu depaseste 8.5 secunde. Suporta hartie plana, groasa, reciclata, etichete, plicuri, carti de vizita si folii transparente.

Va lasam pe dumneavoastra sa decideti daca merita sau nu sa achizitionati o imprimanta laser second hand.

#imprimanta second hand, #imprimante laser, #imprimante cerneala, #imprimanta multifunctionala laser , #Gadgeturi IT