Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Gadget > Stiri Gadget
A   A   A

Somfy lanseaza in Romania o noua tehnologie de automatizare a locuintei

Somfy lanseaza in Romania o noua tehnologie de automatizare a locuintei
Foto: Somfy Tahoma rulouri automate Copyright ©somfy SAS Sémaphore
Somfy, liderul global in automatizarea usilor si ferestrelor pentru locuinte si cladiri, exista pe piata din Romania de peste 10 ani. Incepand cu luna martie 2017, Somfy lanseaza in Romania o noua tehnologie inovativa pentru automatizarea locuintelor: io-homecontrol®, care vine impreuna cu o serie de sisteme atractive: TaHoma® si Connexoon Access.
Pe masura ce tehnologia din jurul nostru evolueaza, ea devine o parte din ce in ce mai importanta a vietii noastre. In afara de gadget-urile inteligente pe care le folosim - smartphone, smartwatch, smartTV, tehnologia si-a facut deja simtita prezenta si in casele noastre, influentand felul in care traim.

Un nou mod de a interactiona cu locuinta

Deja mai mult de jumatate dintre romani au auzit cel putin o data termenul de casa inteligenta. Doar in anul 2016, potrivit datelor Statista, piata locuintelor inteligente din Romania a ajuns la 16 milioane de euro.

Insa, foarte putini dintre romani locuiesc intr-o casa inteligenta in adevaratul sens al cuvantului, controlandu-si toate echipamentele motorizate dintr-un singur loc.

Foto: Somfy casa inteligenta Copyright @Somfy SAS Stephane Rambaud

Poate, pentru o parte dintre noi, o casa inteligenta inseamna rulouri automate sau pur si simplu automatizari porti. Ei bine, noua tehnologie Somfy inseamna o conectare a tuturor echipamentelor automate din locuinta, chiar daca acestea au fost achizitionate de la producatori diferiti.

Asadar, fie ca e vorba de sistemul de alarma, incalzirea si climatizarea, usa de la intrare, sistemul de iluminat, ferestrele Velux de la mansarda, copertina de terasa sau sistemele de umbrire de la ferestre, toate se pot controla sau programa dintr-un singur loc: un panou de control, o telecomanda sau chiar o aplicatie pentru smartphone.

Tehnologia io-homecontrol® s-a bucurat de un mare succes la nivel international. Ea face ca totul sa devina atat de simplu, ca o apasare de buton.

O tehnologie pentru orice buget

Multe persoane prefera sa isi ia gandul de la transformarea locuintei lor intr-o casa inteligenta datorita costurilor. Te afli cumva si tu in aceasta situatie?

Daca da, avem o veste buna pentru tine: nu este nevoie ca, de la bun inceput, sa iti automatizezi toate sistemele din locuinta ta. Tehnologia io-homecontrol® iti permite sa iti actualizezi, pe rand, fiecare sistem. Astfel, tot ce ai nevoie este un buget de pornire de doar cateva sute de euro.

De exemplu, poti folosi la inceput aceasta tehnologie doar pentru obloanele de la ferestre si pentru automatizarea usii de garaj. Depinde ce preferi. Treptat, poti adauga motoare si senzori si altor componente cum ar fi sistemul de incalzire centralizat, rulourile sau jaluzelele de la ferestre, usa de intrare, sistemul de iluminat si altele.

In caz ca ai un buget restrictiv, automatizarea locuintei tale poate fi un proces care sa dureze pana la cativa ani. Acesta este marele avantaj al acestei tehnologii: iti permite sa pornesti pe drumul automatizarii locuintei tale, cu pasi mici.

Foto: Somfy jaluzele interioare automate Copyright ©somfy SAS arnauld childeric

Ce inseamna io-homecontrol® si cum functioneaza?

"io-homecontrol®" este marca inregistrata Somfy asociata tehnologiei wireless inovatoare care permite crearea unei compatibilitati intre toate echipamentele motorizate dintr-o locuinta sau cladire.

Denumirea de io-homecontrol® provide de la "interoperable" (tradus din engleza: interoperabil) si "home control" (tradus din engleza: controlul locuintei).
Termenul "interoperabil" se refera la faptul ca produse apartinand unor producatori diferiti pot fi conectate intre ele iar "controlul locuintei" semnifica un singur punct de control pentru toate componentele automate.

Aceasta tehnologie iti permite controlul diferitelor echipamente din casa ta atat din interiorul acesteia cat si de la distanta.

De exemplu, atunci cand esti in drum spre casa si vrei sa pornesti centrala termica pentru a avea o temperatura optima cand ajungi, poti face acest lucru foarte usor direct de pe smartphone.

Suna foarte simplu, nu-i asa? Vrem sa te asiguram ca asa este!

Fiind vorba de o tehnologie wireless, nu vei avea parte de cabluri noi instalate in locuinta sau gauri in pereti. Ai nevoie doar de un router special care faciliteaza comunicarea cu echipamentele motorizate din casa ta.

De ce sa aduci io-homecontrol® in casa ta?

Probabil ca, in afara de motivul costurilor, multe persoane considera ca automatizarea locuintei este un moft. Noi vrem sa te asiguram ca nu este asa.

Stiai ca, doar pe timpul sezonului rece, incalzirea reprezinta 70% din consumul de energie iar iluminarea reprezinta 14%? Acesta este motivul pentru care, pe timpul iernii, costurile de intretinere cresc considerabil.

Cu ajutorul tehnologiilor Somfy, poti controla consumul de energie din locuinta ta si sa reduci semnificativ costurile.

Cum faci acest lucru? Inchipuie-ti urmatoarea situatie:

Cand afara este frig, iar in casa scade temperatura limita setata de tine, sistemul de incalzire intra in functiune. Totusi, temperatura limita setata de tine poate fi controlata si pe cale naturala, de catre jaluzele: senzorul lor va detecta cand soarele bate spre ferestrele tale si va intredeschide jaluzelele pentru a lasa caldura solara sa patrunda in locuinta.

Acelasi lucru se poate aplica si viceversa, pe timpul verii, in cazul in care detii un sistem de aer conditionat care porneste automat.

De asemenea, mai exista o situatie: de cate ori nu ai plecat de acasa intrebandu-te daca ai uitat vreo lumina aprinsa sau usa descuiata la intrare? Cu ajutorul aplicatiei mobile io-homecontrol®, vei putea verifica imediat si vei stinge lumina sau incuia usa, direct de pe smartphone.

Asadar, motivele pentru care tehnologia io-homecontrol® poate fi in avantajul tau sunt:
- Liniste
- Siguranta
- Economii de energie
- Confort sporit

Daca esti interesat ca din 2017 sa iti transformi locuinta intr-o casa conectata, tot ce trebuie sa faci este sa intri in contact cu un distribuitor autorizat Somfy Romania incepand cu luna martie 2017.

Daca ai orice fel de intrebari inainte sa faci primul pas, contacteaza un reprezentant Somfy Romania.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 17:24
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 5001 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor