Saab ar putea fi cumparata de indieni

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:41
1051 citiri
Saab ar putea fi cumparata de indieni

Indienii de la Mahindra & Mahindra, cel mai mare producator de SUV-uri din India sunt interesati de constructorul auto suedez Saab si ar putea cumpara cel putin o parte din acesta.

Reprezentatii Mahindra, cu sediul in Mumbai, sunt pe cale sa negocieze achizitia unei parti din constructorul suedez Saab, care si-a cerut falimenul pe 19 decembrie, scrie Bloomberg. Compania suedeaza a intrat in faliment, dupa ce a ramas fara lichiditati.

In urma anunutului celor de la Mahindra & Mahindra, actiunile Saab au crescut de trei ori, ajungand pana la o valoare de 24 de centi. Actiunile companiei suedeze au inregistrat o scadere de 93%, anul acesta, conform evaluarii facute de Zeewolde, o companie specializata din domeniu. Potrivit acesteia, valoarea de piata a Saab a ajuns la 8,64 milioane de euro.

Grupul american General Motors a vandut Saab, anul trecut in februarie, constructorului olandez de automobile sport de lux Spyker Cars. Acesta si-a schimbat denumiea in Swedish Automobile. In luna martie 2011 Saab si-a oprit productia din cauza faptului ca nu a putut plati furnizorii.

GM a cumparat o participatie de 50% la Saab Auto, iar in anul 2000 a deveni singurul proprietar. GM a scos Saab la vanzare in 2009, alaturi de alte trei divizii, in cadrul masurilor de rentabilizare a activitatilor.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#general motors saab, #general motors vanzare saab, #saab faliment, #saab mahindra , #Cifra de afaceri