George Soros returneaza banii investitorilor din Soros Fund Management LLC

Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:41
1634 citiri
George Soros returneaza banii investitorilor din Soros Fund Management LLC

Miliardarul George Soros va inapoia investitorilor privati din fondul sau de investtii aproximativ un miliard de dolari pana la sfarsitul anului. Soros Fund Management LLC este evaluat la 25,5 miliarde de dolari, iar dupa returnarea banilor, compania se va ocupa doar de afacerile familiei, potrivit Bloomberg.

"Dorim sa ne exprimam recunostinta fata de cei care au ales sa investeasca prin intermediul Soros Fund Management LLC in ultimii aproape 40 de ani", se arata intr-o scrisoare catre investitori, semnata de fiii lui Soros, Jonathan si Robert. Directorul de investitii al fondului, Keith Anderson, instalat in februarie 2008, urmeaza sa plece, potrivit aceleiasi scrisori.

Fiii lui Soros au declarat ca au luat aceasta decizie din cauza noilor reglementari financiare, potrivit carora firma trebuie sa se inregistreze la supraveghetorul pietei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC) pana in martie 2012 daca gestioneaza in continuare fonduri externe, urmand sa furnizeze informatii despre investitori, angajati, active si potentiale conflicte de interese.

Soros, care controleaza mai mult de 24,5 miliarde din Soros Fund Management LLC, a refuzat sa comenteze pe marginea scrisorii care anunta returnarea banilor catre investitori.

Aceasta miscare completeaza transformarea lui Soros dintr-un speculator care, in 1992, a facut un miliard de dolari pariind ca Banca Angliei va fi nevoita sa devalorizeze lira sterlina, intr-un filantrop care, de-a lungul vremii, a oferit peste opt miliarde de dolari pentru a promova democratia, a incuraja libera exprimare, a imbunatati educatia si a lupta impotriva saraciei in intreaga lume, dupa cum el insusi a scris recent intr-un eseu, potrivit Bloomberg. 

#george soros, #investitii soros, #investitori soros, #soros , #stiri George Soros