Predictiile lui Soros: Un nou rand de alegeri in UK ar putea anula Brexitul

Marti, 20 Iunie 2017, ora 08:53
5570 citiri
Predictiile lui Soros: Un nou rand de alegeri in UK ar putea anula Brexitul
Foto: Flickr/Heinrich Boll Stiftung

De luni, 19 iunie, Marea Britanie si reprezentantii UE au demarat negocierile pe tema separarii Regatului Unit de blocul comunitar, dar procesul s-ar putea sa nu aiba o valoare prea mare, crede miliardarul George Sororos.

Acesta prognozeaza ca procedura de divort se va prelungi pe o perioada de cel putin 5 ani, timp in care un nou rand de alegeri organizate in Regat ar putea aduce o modificare radicala in randul opiniei publice si, implicit, a procesului de separare, relateaza CNBC.

"Realitatea este ca Brexit reprezinta o afacere dezavantajoasa si pentru Marea Britanie si pentru Europa. Nu poate fi anulat, dar populatia ar putea sa isi schimbe optica", crede Soros.

Un prim semn in ceea ce priveste indoiala pe care o resimt britanicii cu privire la divortul fata de UE a fost dat de rezultatul alegerilor anticipate, care a lasat guvernul conservator condus de Theresa May fara majoritate absoluta in Parlamentul de la Londra.

"Negocierile Brexit sunt de asteptat sa se intinda pe o perioada de cel putin 5 ani si, in acest timp, noi alegeri vor fi programate. Daca totul decurge bine, cele doua parti vor vrea sa renegocieze o impacare inainte de sfarsitul divortului", considera miliardarul american.

Tonul negocierilor a fost usor modificat de catre partea britanica, ministrul delegat pentru negociri David Davis anuntand ca Londra spera sa lege "un nou, profund si special parteneriat" cu UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#george soros, #brexit, #negocieri UK UE, #alegeri Marea Britanie , #Afaceri