Soros si-a lichidat plasamentele in aur

Marti, 17 Mai 2011, ora 17:06
1807 citiri
Soros si-a lichidat plasamentele in aur

Miliardarul american George Soros si-a lichidat in primul trimestru aproape in intregime plasamentele de 800 de milioane de dolari in aur, inainte de un declin al cotatiilor materiilor prime cauzat chiar de informatia ca isi retrage investitiile, transmite Reuters.

Managerul de fond John Paulson si-a mentinut expunerea pe aur, iar la retragerea lui Soros de pe acest segment s-au alaturat alte nume mari din industria financiara, intre care Eric Mindich si Paul Touradji, potrivit unor documente transmise Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA.

Aurul se tranzactioneaza in prezent usor sub pragul de 1.500 de dolari pe uncie. 

Soros, care s-a aratat in ultimii ani increzator in evolutia aurului, si-a redus participatia in SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente in aur, la sapte milioane de dolari, de la 655 milioane de dolari in decembrie. De asemenea, miliardarul a lichidat o participatie de cinci milioane de actiuni la iShares Gold Trust.

Valoarea totala a investitiilor in aur ale lui Soros era de 774 milioane de dolari la sfarsitul anului trecut.

Aurul a atins un nivel record peste 1.575 dolari pe uncie la 2 mai, insa a scazut ulterior cu mai mult de 5%, declin cauzat, in parte, de un articol aparut in cotidianul Wall Street Journal potrivit caruia fondul lui Soros, cu active de 28 miliarde de dolari, vinde plasamentele in aur.

Eric Mindich, care conduce Eton Park Capital Management, si-a injumatatit participatia la SPDR la 326 milioane de dolari, in timp ce Touradji Capital Management, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging orientate spre piata materiilor prime, a vandut actiuni la SPDR in valoare de circa 25 milioane de dolari.

Paulson, care a avut anul trecut cele mai mari castiguri dintre managerii de fonduri de investitii, a pastrat plasamente de 4,4 miliarde de dolari in fondul SPDR si a ramas astfel cel mai mare actionar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#george soros, #lichiditati, #plasamente aur, #investitii aur, #aur , #stiri George Soros