Soros: tarile europene ar trebui sa aloce fonduri pentru recapitalizarea bancilor

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 12:39
1305 citiri
Soros: tarile europene ar trebui sa aloce fonduri pentru recapitalizarea bancilor

Omul de afaceri american George Soros apreciaza ca statele europene ar trebui sa aloce fonduri si pentru recapitalizarea bancilor, nu doar pentru credite destinate tarilor din zona euro afectate de criza, potrivit publicatiei germane Handelsblatt, preluata de AFP, informeaza Mediafax.

Soros considera, de asemenea, ca eforturile politicienilor europeni pentru depasirea crizei datoriilor care zguduie zona euro sunt predispuse greselilor.

"Fondurile de ajutor puse la dispozitie nu trebuie folosite doar pentru a acorda credite statelor, ci si pentru recapitalizarea sistemului bancar.

Aceasta ar reprezenta o utilizare mai eficienta a mijloacelor financiare. Ar fi de preferat sa se injecteze capital in banci cat mai curand posibil, iar acest lucru sa se faca la nivel european, decat sa fie lasata fiecare tara sa actioneze singura", a afirmat omul de afaceri.

El a mentionat, de asemenea, ideea reducerii ratelor dobazilor la creditele destinate statelor care au nevoie de ajutor. 

In prezent, dobanzile percepute Irlandei si Greciei de partenerii europeni fac imposibila, pentru aceste state mai slabe, imbunatatirea competitivitatii in raport cu tarile mai puternice, situatie care naste tensiuni intre creditori si debitori, apreciaza Soros.

De asemenea, pe termen lung, exista pericolul ca problemele euro sa afecteze unitatea politica si sociala a Uniunii Europene, a mai spus Soros.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recapitalizarea bancilor, #soros, #tari europene , #stiri George Soros