Sunt legitime protestele de pe Wall Street?

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 19:42
3074 citiri
Sunt legitime protestele de pe Wall Street?

Miscarea de ocupare a Wall Street din Statele Unite a inceput sa capete o aura de mister, dupa ce presa fie a omagiat-o, fie a ridiculizat-o, sustinand ca protestatarii nu au nici cea mai mica idee ce vor si chiar daca ar sti, manifestul nu ajuta la nimic sau este doar o cascadorie de PR.

Imaginile cu tineri dormind in strada si consumand alcool sau oameni fara locuinta facandu-si nevoile pe masinile de politie au facut inconjurul lumii, insa asta nu a impiedicat sute de studenti din orasele americane, europene si chiar asiatice sa organizeze marsuri de sustinere a miscarii "Occupy Wall Street".

Tinerii care apar in reportajele televiziunilor se considera "cei 99%", facand referire la datele statistice care arata ca 1% din populatia Statelor Unite sunt putred de bogati.

Recent, presa a prezentat chiar imagini cu un tanar care sustinea ca este platit ca sa protesteze pe Wall Street, iar speculatiile au fost ca miliardarul George Soros ar fi finantat miscarea, in scopuri necunoscute.

Insa teoriile conspirationiste vehiculate de media nu pot ascunde adevaratul motiv pentru care oamenii au iesit in strada - acesta este evidentiat chiar de cifrele publicate de Guvern, care arata ca saracii au fost cei mai loviti de crahul economic.

Prapastia dintre bogati si saraci, de netrecut

Statistica arata ca prapastia dintre saraci si bogati, in cel mai puternic stat al lumii din punct de vedere economic, este din ce in ce mai mare, iar clasa de mijloc este sufocata de taxe si imprumuturi.

Daca cerintele protestatarilor de pe Wall Street nu sunt ascultate, scrie Business Insider, situatia se va destabiliza in continuare.

Citeste continuarea pe ziare.com

Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
Toate proiectele din PNRR trebuie să fie încheiate până în august 2026, dar multe investiții în energie sunt întârziate, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian...
#wall street, #proteste wall street, #economie, #sua, #criza sua , #stiri George Soros