Tatal monedei unice, de acord cu Soros: euro si Europa sunt pe marginea prapastiei

Sambata, 20 August 2011, ora 10:33
1993 citiri
Tatal monedei unice, de acord cu Soros: euro si Europa sunt pe marginea prapastiei

Jacques Delors, cel care este considerat "tatal Europei moderne", regreta faptul ca Angela Merkel "nu a facut nicio concesie de fond", cand s-a intalnit, marti, cu Nicolas Sarkozy. Ca si miliardarul George Soros, Delors a cerut crearea de euroobligatiuni. 

Delors, unul dintre tatii monedei unice, si unul dintre mai cunoscuti oameni de pe Wall Street, George Soros, au facut aceeasi observatie.

"Moneda euro si Europa sunt pe marginea prapastiei", sustine primul dintre ei, in timp cel de-al doilea avertizeaza ca "Europa este in pericol", scrie Le Figaro.

Amandoi propun aceeasi solutie, pentru situatia in cauza: sa se creze obligatiuni europene (eurobonduri), pentru a intari zona euro si a contracara atacurile pietelor.

"Pentru a nu cadea (n.red- in prapastie), alegerea mi pare simpla: toate statele membre sa accepte o cooperare economica mai stransa, pe care am sustinut-o dintotdeauna, sau sa accepte transferarea a mai multa putere catre Uniune. A doua optiune a fost respinsa cu o majoritate importanta, in randul celor 27 de state membre", sugereaza Jacques Delors, intr-un interviu acordat cotidianului elvetian Le Temps si ziarului belgian Le Soir.

De asemenea, el si-a exprimat regretul ca liderul francez si cel german, care s-au intalnit marti, la Elysee, au dat "raspunsuri inadecvate si vagi la intrebarile privind criza" si ca Angela Merkel "nu a facut nici o concesie de fond".

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, #george soros, #europa, #criza , #stiri George Soros