”Tigrul Europei” se prăbușește în 2024: Criza permanentă lovește 800.000 de români

Vineri, 02 Februarie 2024, ora 01:19
0 citiri
”Tigrul Europei” se prăbușește în 2024: Criza permanentă lovește 800.000 de români
Germania se confruntă cu o criză economică în 2024 FOTO: Wiki

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani, precum și cel din Israel, dar și scăderea uriașă a traficului de mărfuri prin Canalul Suez a generat în lume multiple perturbări ale piețelor. Acum, ”tigrul Europei”, cea mai mare putere economică a continentului, Germania se confruntă cu ”o criză permanentă”, pe măsură ce piața imobiliară din această țară, unde trăiesc peste 800.000 de români, se prăbușește, așa cum susțin analiștii.

Germania se află în pragul recesiunii, deoarece crizele de producție și imobiliare cuprind cea mai mare economie a zonei euro, potrivit The Telegraph.

Economia Germaniei s-a redus cu 0,3% în ultimul trimestru al anului 2023, potrivit Oficiului Federal de Statistică de la Berlin, pe măsură ce investițiile în construcții și mașini au scăzut.

Mutarea la cacealma a lui Putin dă roade: Rusia macină apărarea Ucrainei cu ajutorul SUA și UE

Urmează șase luni de producție constantă, ceea ce înseamnă că Germania nu a crescut din primele luni din 2023. Economia s-a redus cu 0,3% față de 2023 în ansamblu.

Activitatea este în scădere după ce industria germană a fost oprită de la energia ieftină rusească și pe măsură ce cererea din China scade. De asemenea, fabricile de mașini s-au luptat cu perturbarea pieselor care vin prin Marea Roșie, unde Canalul Suez este blocat.

Adăugând la toate aceste necazuri ale țării, piața imobiliară este în dificultate. Prețurile proprietăților sunt în scădere, iar dezvoltatorii anulează proiecte, determinând o scădere a industriei construcțiilor.

Directorul CIA dezvăluie lucruri neștiute: Am aflat scopul nebunesc al lui Putin și ce îi macină puterea

Grevele personalului din transporturile feroviare amenință un început și mai dur al anului 2024, crescând perspectiva ca PIB-ul să scadă din nou în primul trimestru al anului și să arunce țara într-o recesiune oficială.

Carsten Brzeski, economist la ING, a spus că economia germană se află într-un „mod de criză permanent”. El a spus: „Cu o rată medie de creștere trimestrială de 0% din al doilea trimestru al anului 2022, economia germană nu este în creștere rapidă.

„Cel mai bun mod de a descrie starea economiei germane este probabil că se află într-o recesiune superficială. De fapt, economia rămâne blocată în zona crepusculară dintre recesiune și stagnare.”

Nebunie pentru achiziția unui produs, creștere record de 753%: Totul e privat prin telefon, prin negociere directă

În altă parte, economia franceză continuă să stagneze, înregistrând al doilea trimestru consecutiv fără creștere. Vânzările cu amănuntul și sectorul hotelier s-au luptat să iasă din criză, în timp ce investițiile în afaceri au scăzut și ele, deoarece ratele mari ale dobânzilor au dus la creșterea costurilor de finanțare ale companiilor.

Țara s-ar putea lupta să pună capăt crizei economice în 2024, fermierii asediind Parisul și alte orașe mari, în semn de protest împotriva regulilor UE și a birocrației.

Diego Iscaro, economist la S&P Global Market Intelligence, a declarat: „Perspectivele pentru 2024 continuă să fie provocatoare pe fondul cererii slăbite și a tensiunilor geopolitice în creștere. „Credem că activitatea zonei euro va rămâne practic stagnată în prima jumătate a anului 2024.”

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a redus previziunile pentru creșterea Germaniei în acest an, prezicând că PIB-ul său va crește cu 0,5% în 2024 – o reducere față de 0,9% prognozat anterior în octombrie.

Toate aceste crize au lovit o țară occidentală unde trăiesc peste 800.000 de români, un dezastru pentru Germania care a avut cea mai slabă economie majoră din lume în 2023, cu o scădere de 0,3%.

...citeste mai departe despre "”Tigrul Europei” se prăbușește în 2024: Criza permanentă lovește 800.000 de români" pe Ziare.com

#Germania criza economica, #Germania, #Germania zona euro, #romani Germania, #criza economica, #Germania economie , #Stiri Macroeconomie