Google a cumparat Waze pentru 1,1 miliarde de dolari

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 08:40
1812 citiri
Google a cumparat Waze pentru 1,1 miliarde de dolari

Compania americana Google a achizitionat grupul israelian Waze, axat pe navigatia prin satelit, pentru a face fata concurentei venite din partea Facebook si Apple.

Waze utilizeaza semnalele de satelit de la membri care au telefoane mobile inteligente pentru a genera harti si date despre trafic, pe care apoi le imparte cu alti utilizatori, oferind date in timp real despre trafic, transmite Bloomberg.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii dar o sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul a precizat ca Google a platit aproximativ 1,1 miliarde de dolari pentru Waze, pentru a-si extinde oferta in sectorul solutiilor de navigatie. Hartile oferite de Waze sunt disponibile pe sistemele de operare ale Apple (cu care functioneaza iPhone, iPad, smartphone-uri si tablete) si Android dezvoltat de Google.

"Google are nevoie sa-si mentina suprematia in privinta hartilor, deoarece ele sunt cheia publicitatii pe telefoanele mobile. Trebuie sa depuna eforturi mai mari pentru a-si majora prezenta pe retelele de socializare", a declarat Andrew Frank, analist la Gartner Inc.

Nate Tyler, purtator de cuvant al Google, a refuzat sa precizeze suma pentru care a fost achizitionata compania Waze. Negocierile au inceput in 23 mai, dupa ce in 9 mai ziarul financiar 'Calcalist' din Israel anunta ca Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, este in negocieri avansate pentru achizitionarea Waze, pentru o suma cuprinsa intre 800 milioane de dolari si un miliard de dolari.

In octombrie 2012, Facebook si Waze au incheiat un parteneriat iar compania israeliana a prezentat versiunea modernizata care permite utilizatorilor sa imparta cunostintele despre trafic cu prietenii lor de pe Facebook.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#preluare Waze Google, #Google solutii navigatie, #servicii harti Google, #cumparare companii Google , #Investitii