Google impresioneaza cu rezultatele financiare de pe trimestrul trei

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 15:06
1434 citiri
Google impresioneaza cu rezultatele financiare de pe trimestrul trei

Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.

Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vand la preturi mai mici decat cele desinate PC-ului traditional.

Actiunile au crescut cu 8% in sesiunea de tranzactii electronice dupa inchiderea sedintei bursiere de joi, la 959,59 dolari.

Directorii Google cosidera ca rezultatele reflecta o campanie lansata in luna iulie, prin care companiile sunt incurajate sa plaseze spoturi si pe smartphone-uri, si pe PC-uri.

"In trecut derulam campanii diferite pentru fiecare tip de dispozitiv, dar acum oferim o singura interfata", a declarat directorul de business al Google, Nikesh Arora.

Google are o cota de aproximativ o treime din piata globala a publicitatii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupa locul al doilea, la mare distanta, cu o cota de numai 5%, dar a inregistrat in ultimii doi ani cresteri mai puternice decat Google.

Rata de taxare a profitului Google a scazut puternic in trimestrul al treilea, la 15%, fata de 23% in perioada similara a anului trecut. Directorul financiar al companiei, Patrick Pichette, a declarat intr-o conferinta cu investitorii ca rata de taxare a scazut datorita distributiei geografie a profitului companiei, in SUA si intre subsidiarele din alte tari.

Divizia producatoare de telefoane mobile Motorola Mobility, preluata de Google in luna mai a anului trecut, a continuat sa inregistreze pierderi. Motorola a inregistrat o pierdere operatioala de 249 milioane de dolari, fata de un rezultat negativ e 192 milioane de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Veniturile diviziei au scazut totodata cu 34%, la 1,2 miliarde de dolari, in pofida lansarii Moto X in august, primul smartphone asamblat in SUA.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#rezultate financiare Google, #venituri google, #evolutie actiuni Google , #Rezultate financiare