Zece inovatii care au adus succesul Google

Joi, 21 August 2014, ora 13:24
1967 citiri
Zece inovatii care au adus succesul Google

Google, care a devenit o companie publica in urma cu zece ani, a avut un impact deosebit asupra cautarii pe Internet, numele sau devenind sinonim cu acest verb.

Google s-a adaptat cu succes la schimbarile tehnologice si la modul cum este accesat internetul, compania imbunatatind constant produsul care a facut-o celebra, scrie CNN.

Cu aceasta ocazie, Amit Singhal, seful divizie de "cautare" a Google, a dezvaluit principalele zece repere ale motorului de cautare al companiei.

1 Autocompletare: Singhal a evidentiat faptul ca utilizatorul poate obtine o reteta, spre exemplu, chiar daca nu isi poate aminti numele intreg al acelui fel de mancare. "Tastarea unei intregi fraze a devenit arhaica", a spus el.

2.Traducerea: Aceasta functie este folosita de peste un miliard de ori pe zi, traducand texte in 80 de limbi.

3. Trafic si destinatii: Utilizatorul poate intreba pe telefon "Care este distanta pana la....?" si poate obtine instant cel mai rapid traseu disponibil.

4. Rezultatele cautarii: Rezultatele oferite Google nu includ doar text, ci si video, imagini, aplicatii, toate tipurile de continut.

5. Noi terminale mobile: Google este disponibil, pe langa PC-uri, tablete si telefoane, si pe smart watch-uri si ochelari.

6. Serviciul de cautare voce: Utilizatorul poate intreba "Ok Google, voi avea nevoie maine de umbrela?", iar serviciul disponibil in 38 de limbi va raspunde.

7. Asistenta: Google are disponibila si o functie de "secretara", ca Siri. Adauga memento-uri si scaneaza adresa de mail. Aplicatia mobila poate trimite si mesaje text si e-mailuri.

8. The Knowledge Graph: Utilizatorul are nevoie de un raspuns si nu de o lista cu zece linkuri. O intrebare de genul "cine este presedintele SUA" introdusa in motorul de cautare, iar raspunsul va fi afisat in partea superioara a pagini.

9. Informatii personale: Aplicatia Google poate spune utilizatorului la ce poarta se face imbarcarea in zborul sau si poate urmari unde este pachetul trimis.

10. Raspunde inainte de a fi intrebat: Google Now informeaza automat utilizatorul de programul stabilit, de rezervari, despre vreme, trafic si de unde este masina parcata - inainte sa fie intrebat.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Google servicii, #companie Google, #aniversare google , #stiri Google