Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 18:53
670 citiri
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Alexandru Rafila estimează că vârful valului Omicron va fi atins în perioada 10-15 februarie FOTO Guvernul României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 24 ianuarie, că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie.

Rafila a precizat că, deși în acest val numărul cazurilor grave este mai mic, cel al infectărilor este crescut din cauza transmisibilității ridicate a virusului.

Acesta a subliniat că în spitale este un număr mare de focare de Covid-19.

”Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem două diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medical sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital. Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar, dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

După atingerea vârfului valului 5, când cazurile de infectare vor scădea, vor fi luate și măsuri de relaxare, a precizat ministrul Sănătății, spunând că acest lucru ar putea fi posibil în martie.

”Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual.

Aș vrea să va anunț în premieră, în curând venim cu detalii, stabilim un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România”, a mai spus Rafila. ...citeste mai departe despre "Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei" pe Ziare.com

#valul omicron, #varf valul 5, #pandemie, #restrictii, #ministrul sanatatii, #Alexandru Rafila , #Stiri Guvern