Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Averea unuia dintre bugetarii de lux concediați de Claudiu Năsui. Dat afară de la ministerul Economiei, acesta a fost preluat de ministerul Energiei

Averea unuia dintre bugetarii de lux concediați de Claudiu Năsui. Dat afară de la ministerul Economiei, acesta a fost preluat de ministerul Energiei
Ionel Georgescu a fost audiat în trecut într-un dosar de corupție FOTO Facebook/ Ionel Georgescu
Ionel Georgescu, unul dintre bugetarii „de lux” epurați de către ministrul Claudiu Năsui din structurile ministerului Economiei, a fost preluat de ministerul Energiei pentru a conduce direcția antifraudă și integritate. Conform declarației de avere, acesta primește o pensie specială de la MAI, după ce în trecut a lucrat ca polițist în Strehaia. În 2014, Georgescu a fost audiat de DNA într-un dosar de corupție.
Conform declarației de avere publicate în 2020, Georgescu deține două terenuri de peste 1.000 de mp, și două apartamente, unul în București iar altul în Strehaia. Acesta nu are conturi bancare cu mai mult de 5.000 de euro, cu toate că a avut venituri impresionante: peste 100.000 de lei de la Ministerul Economiei, peste 150.000 de lei de la UM Cugir S.A. și aproape 3.800 de lei de la ROMARM. La acestea se mai adaugă și pensia specială de la MAI de 200.000 de lei.

„Fost poliţist rutier şi şef al Poliţiei Strehaia, ajuns în 2002 şef Serviciu la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi detaşat în perioada 2004 – 2007 ofiţer la Direcţia Naţională Anticorupţie, Georgescu a avut o carieră fulminantă ulterior, potrivit propriului cv, fiind numit din 2007 şi până în 2009, director general adjunct la Direcţiei Generale Anticorupţie, iar o scurtă perioadă, aprilie – octombrie 2009, chiar şef plin al Direcţiei, de unde s-a şi pensionat, continuând să fie propulsat, însă, în paralel, în funcţii publice”, relatează Ebihoreanul.

În 2013, Georgescu a fost interceptat într-un dosar de corupție în care era implicat fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, care între timp a și fost condamnat.

Transcrierea discuțiilor lui Georgescu cu Duicu, așa cum apare DNA:

DUICU: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă.
GEORGESCU: Hai că vin la tine şi-mi spui.
DUICU: E rezolvată. Sunt cu premieru’, aici, la masă.
GEORGESCU: Am înţeles. Vin în zonă după tine?
DUICU: Vino aici! De aici vii şi mă iei!“.

Georgescu a fost audiat, în 2014, de DNA, însă fără ca pe numele lui să se formuleze vreo acuzaţie.

Acum, potrivit unei declarații de avere publicate în mai 2021, el este director la Direcția Antifraudă, Integritate și Inspecție din ministerul Energiei.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţa miercuri închiderea altor două ”sinecuri”, respectiv eliberarea din funcţie a ...citeste mai departe despre "Averea unuia dintre bugetarii de lux concediați de Claudiu Năsui. Dat afară de la ministerul Economiei, acesta a fost preluat de ministerul Energiei" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 30 Iulie 2021, ora 09:56

 Articol citit de 1327 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor