500 de milioane de euro pentru firma unui apropiat al echipei lui Citu

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 22:00
1033 citiri
500 de milioane de euro pentru firma unui apropiat al echipei lui Citu
Firma beneficiara este detinuta de catre unul din apropiatii sustinatorilor lui Florin Citu la sefia PNL

Guvernul a prezentat miercuri seara, 2 iunie, Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Printre proiectele prezentate, la capitolul Energie, o mare parte din cei 1,62 miliarde de euro alocati este atribuita in mod direct unei asocieri in care se regaseste compania privata GSP Power, detinuta de catre Gabriel Comanescu. Potrivit unor surse ziare.com, Comanescu este un apropiat al lui Vergil Chitac, unul dintre sustinatorii lui Florin Citu pentru sefia PNL.

Concret, PNRR prevede doua proiecte pilot care sa demonstreze fezabilitatea economica si tehnica a hidrogenului. Potrivit documentului publicat de catre Guvern, ambele proiecte vor fi derulate cu compania romaneasca privata GSP Power, detinuta de catre magnatul Gabriel Comanescu. Cele doua proiecte au impreuna o valoare de 585 de milioane de euro, adica mai bine de o treime din suma totala alocata pentru Energie.

Seful GSP Power, Gabriel Comanescu, este unul dintre apropiatii primarului din Constanta, Vergil Chitac.

Desi la nivel de filiala PNL Constanta era de partea lui Ludovic Orban in lupta de la Congres, liderul filialei, Vergil Chitac, si-a declarat sustinerea pentru Florin Citu. In momentul in care premierul si-a anuntat candidatura la sefia PNL, Chitac statea chiar in spatele premierului.

Intrebat despre acest aspect, ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a declarat in prezentarea PNRR ca nu stie despre ce este vorba si a aruncat responsabilitatea catre ministerul Energiei.

"N-am cum sa va spun pentru ca nu stiu, e un proiect facut de ministerul Energiei. Vorbim de doua proiecte inovatoare. Am facut analiza, am semnalat faptul ca aceasta interventie va trebui notificata la Comisia Europeana. Colegii de la ministerul Energiei vor trebui sa explice tehnic de ce acea companie poate face acea interventie. N-am cum sa va raspund pentru ca nu stiu", a afirmat Ghinea.

Ministrul Energiei Virgil Popescu este, la randul lui, unul din sustinatorii lui Florin Citu in alegerile pentru sefia PNL. ...citeste mai departe despre "500 de milioane de euro pentru firma unui apropiat al echipei lui Citu" pe Ziare.com

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#Florin Citu, #PNRR , #Stiri Guvern