Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București

Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Primarul Capitalei Nicușor Dan a fost acuzat că „fură” Crăciunul FOTO Facebook / Nicușor Dan
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice.
Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii care vor participa la târg vor avea de plătit un bilet de intrare, la fel ca în multe alte orașe din lume.

Organizarea târgului de Crăciun din București a fost, până la începutul lunii noiembrie, incertă, în contextul situației pandemice din România. Pe 11 noiembrie primarul Capitalei Nicușor Dan explica că municipalitatea ia în considerare organizarea târgului, și că, spre deosebire de anii trecut, acesta va fi organizat de un operator privat.

„În această iarnă, în condițiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan.

Târgul avea să se deschidă oficial pe 26 noiembrie, în Piața Universității. Cu toate astea, o altă diferență față de anii trecuți este că accesul în incinta târgului este permis doar persoanelor care prezintă certificatului verde COVID. Totodată, cei care vor să meargă la târg au de plătit o taxă de cinci sau șapte lei.

În aceeași seară, fostul primar al Bucureștiului și actual ministru al Familiei, Gabriela Firea îl ataca pe Nicușor Dan pentru taxa de intrare și îi cerea să o scoată.

„În calitate de senator al cetăţenilor din Bucureşti, solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare de 7 lei pentru accesul în Târgul de Crăciun, aplicată copiilor peste 12 ani şi adulţilor! Oricum, ar fi trebuit să pună la dispoziţie suficiente bilete care se puteau procura on-line, pentru a evita aglomeraţia de la intrare, unde se taie acum bilete, ca în vremuri de tristă amintire”, relata Gabriela Firea.

„Taxă pe bucurie”
Atacurile la adresa lui Nicușor Dan au venit apoi și din partea Tineretului Social Democrat (TSD), care l-a acuzat pe edil că arată „lipsă de empatie” și că a „furat” Crăciunul.

„Taxa pe bucurie, o lipsă de empatie‼️ Nicuşor Dan, primarul care ne-a furat Crăciunul‼️ Unde aţi mai văzut taxă la intrarea într-un târg de Crăciun❓ Taxarea accesului, impusă de Nic ...citeste mai departe despre "Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 06 Decembrie 2021, ora 03:29

 Articol citit de 477 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor