Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"

Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"
Marcel Ciolacu, presedintele PSD FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a declarat ca datoria publica a Romaniei este de 48%, iar tara noastra s-a imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro, adica 1% din PIB.
Ciolacu a afirmat duminica, la Antena 3, ca datoria publica a Romaniei a crescut fata de guvernarea PSD cu 13 procente.

"Domnul Ciolos a lasat o datorie publica de 36%. Dupa trei ani si jumatate de guvernare a PSD am lasat o datorie publica de 35%. In acest moment, datoria publica publica a Romaniei este de 48%. A crescut cu 13 puncte procentuale. Ce inseamna acest lucru? Noi ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro, asta inseamna doua miliarde pe luna. Mai exact e 1% din PIB. In anul 2021 Guvernul Romaniei are obligatia de a rambursa 50 de miliarde de euro din imprumuturile facute si ale actualei guvernari si ale guvernarilor anterioare. Vom plati numai dobanzi si comisoane in anul 2021 4 miliarde de euro, asta inseamna 2% din PIB", a explicat liderul PSD.

El a mentionat ca daca componenta de imprumuturi din PNRR intra in datoria publica aceasta va ajunge la un grad de indatorare de 55%.

"PNRR are o componenta de granturi, respectiv 14 miliarde si o componenta de imprumuturi de 15 miliarde. Daca aceste 15 miliarde intra in datoria publica a Romania vom ajunge la un grad de indatorare de 55% ceea ce este imens. Nu mai punem dobanzile cu care se imprumuta Romania duble si ceva fata de a doua clasata care este Ungaria, ea a avut si o datorie publica mai mare", a mai declarat Ciolacu. ...citeste mai departe despre "Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 23 Mai 2021, ora 21:43

 Articol citit de 316 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor