Bucurestiul, de la Firea la Nicusor Dan: ce s-a ales de promisiunile din campania electorala

Luni, 21 Iunie 2021, ora 03:25
904 citiri
Bucurestiul, de la Firea la Nicusor Dan: ce s-a ales de promisiunile din campania electorala
Ce s-a ales de promisiunile lui Nicusor Dan din campania electorala FOTO colaj

In septembrie 2020, Gabriela Firea pierdea alegerile locale, iar Primaria Bucurestiului era preluata de Nicusor Dan, candidat independent sustinut de PNL si USRPLUS.

Venirea lui Nicusor Dan la Primaria Capitalei era privita cu mult entuziasm de o mare parte a bucurestenilor, mai ales in conditiile in care actualul edil al Capitalei promitea ca rezolva probleme esentiale precum traficul sau apa calda.

Ce s-a promis si ce s-a facut

Nicusor Dan promitea inainte de preluarea mandatului ca toti bucurestenii vor avea apa calda si caldura. Ce-i drept, acesta anunta ca, pana in primavara, vor fi sute de avarii in reteaua de distributie. "Toata lumea va avea caldura si apa calda, dar o sa avem cateva sute de avarii pe care, promisiunea este ca in modul cel mai transparent, o sa le rezolvam in cel mai scurt timp posibil. Asta este miza pentru aceste urmatoare saptamani, bineinteles, incepand din primavara, cand vremea o va permite. Intre timp, o sa luam bani europeni si o sa incepem sa facem treaba serioasa de inlocuire a retelei", spunea Nicusor Dan.

Intre timp, insa, sute de blocuri din Capitala ramaneau cu zilele fara caldura, iar cu apa calda inca sunt probleme in multe zone din Bucuresti. Cel mai recent caz a fost semnalat in luna aprilie, cand sute de blocuri din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei au ramas fara apa calda si caldura, in urma unei avarii la CET Sud. De asemenea, tot in acea perioada au fost semnalate probleme si la cateva blocuri din sectorele 4, 5 si 6. Si astazi, putem observa cum zeci de avarii sunt anuntate zilnic pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti S.A.

Edilul Nicusor Dan promitea, printre altele, si ca va rezolva problema traficului din Bucuresti. Acesta spunea ca va crea benzi unice pe marile bulevarde pentru transportul public si va reconfigura trasee de transport pentru a acoperi cererea bucurestenilor la orele de varf, va lansa aplicatii mobile care sa ghideze bucurestenii in alegerea traseului de transport in comun si sa estimeze durata calatoriilor si va realiza un sistem de semafoare, conectate la un server, care iau decizii in timp real in functie de fluxurile din intersectii, micsorand la maxim timpii de asteptare in trafic si dand prioritate transportului in comun.

Mai mult, edilul se lauda ca romanul care a revolutionat traficul din New York a veni cu solutii pentru Bucuresti.

"Sunt in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru a moderniza Bucurestiul, asa cum v-am promis. Pentru ...citeste mai departe despre "Bucurestiul, de la Firea la Nicusor Dan: ce s-a ales de promisiunile din campania electorala" pe Ziare.com

#Nicusor Dan Primaria Capitalei, #alegeri locale 2020, #Gabriela Firea primar general , #Stiri Guvern