Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Doi miniștri liberali se contrazic pe subiectul cumulării pensiei cu salariul de către artiști. Cum se poziționează Gheorghiu și Turcan

Doi miniștri liberali se contrazic pe subiectul cumulării pensiei cu salariul de către artiști. Cum se poziționează Gheorghiu și Turcan
Ministrul Culturii propune ca artiștii să poată cumula pensia cu salariul FOTO Facebook/Teatrul Național Timișoara
Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat naşte dezbateri între membrii guvernului, arată Știrile TVR.
Potrivit sursei citate, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, consideră că artiştii ar trebui să intre la categoria excepţiilor şi să nu li se interzică să aibă pensie şi salariu, pentru că avem foarte mulţi artişti valoroşi.

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că legea nu se poate transforma în una a excepţiilor, dar artiştii vor putea lucra dacă aleg să se pensioneze doar pe baza unor contracte de drepturi de autor.

La începutul lunii iunie, guvernul a adoptat proiectul de lege prin care angajații din sectorul public care ajung la vârsta de pensionare sunt puși să aleagă între pensie și salariu.

Excepție fac demnitarii cu mandat definit de Constituție, profesorii care pot lucra la plata cu ora, asistenții maternali sau cei ai persoanelor cu dizabilități.

În varianta actuală a legii care se află în Parlament, actorii, regizorii, artiștii de muzică clasică, balerinii ar putea colabora cu teatrele și instituțiile de cultură dacă aleg să se pensioneze, însă doar prin contracte de drept de autor. Nu vor mai putea fi însă angajați. ...citeste mai departe despre "Doi miniștri liberali se contrazic pe subiectul cumulării pensiei cu salariul de către artiști. Cum se poziționează Gheorghiu și Turcan" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 30 August 2021, ora 08:07

 Articol citit de 353 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor