Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Cîțu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic"

Cîțu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic"
Și salariul minim ar urma să crească FOTO Pixabay
Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic. „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul.
„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie. ...citeste mai departe despre "Cîțu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 20:20

 Articol citit de 535 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor