Gabriela Firea anunţă pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 12:45
782 citiri
Gabriela Firea anunţă pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor
Ministrul Muncii Gabriela Firea FOTO Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat joi, 21 aprilie, că pregătește două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor - Family Start şi Student Invest – cuprinse în Programul ”Sprijin pentru România”.

”Pregătim cele două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor - Family Start şi Student Invest - incluse în programul guvernamental “Sprijin pentru România”. Fondul Român de Contragarantare este partenerul nostru în acest demers. Împreună cu Ministerul de Finanţe vom acorda acest sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat. Am avut discuţii amănunţite cu ministrul Adrian Câciu şi avem toate susţinerea sa”, a transmis, joi, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Aceasta anunţă o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Fondului Român de Contragarantare: ”Am stabilit forma proiectelor şi suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulţi tineri care să poată accesa aceste credite care au condiţii mai avantajoase.‍ Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie. Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obţină mai uşor un credit pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”.

Programul Student Invest va veni în sprijinul tinerilor înscrişi la facultate în România. Vor putea accesa credite prin care să-şi cumpere cărţi, să-şi achite taxe de studii sau să-şi plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoare creditului care poate fi obţinut de un tânăr student.

”Ştiu că mulţi tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în şedinţa de Guvern, vom putea acorda primele credite”, a mai transmis Firea.

...citeste mai departe despre "Gabriela Firea anunţă pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor" pe Ziare.com

#Gabriela Firea, #Ministrul Muncii, #sustinere tineri, #program familii , #Stiri Guvern