Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Ludovic Orban își dorește și PNDL 3 și pace în coaliție: „Din păcate acest subiect a fost transformat în temă de campanie”

Ludovic Orban își dorește și PNDL 3 și pace în coaliție: „Din păcate acest subiect a fost transformat în temă de campanie”
Președintele PNL Ludovic Orban a explicat că susține acest proiect din luna ianuarie FOTO Facebook / Ludovic Orban
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, 3 septembrie, că regretă faptul că PNDL 3 - program pe care îl susține - s-a transformat în temă de campanie în competiția internă din partid. Acesta a mai subliniat că obiectivul său, după adoptarea programului, este să asigura pacea din coaliție.
”Am susţinut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în şedinţele Coaliţiei necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistenţa multor colegi din coaliţie care la început au tratat acest subiect la „şi altele”. Treptat am reuşit să conving partenerii de Coaliţie să ajungem la discuţii aplicate şi chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiţii locale”, a scris, vineri, pe Facebook, Ludovic Orban.

Acesta susţine că proiectul de investiţii, necesar pentru comunităţile locale, a fost transformat în subiect de campanie.

”Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiţia internă pe care o avem în Partidul Naţional Liberal. Toţi primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiţie esenţială pentru ca acest program de investiţii să fie o reuşită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect şi eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliţiei pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program şi fără a provoca un conflict în coaliţie”, a mai scris Orban.
Acesta consideră că, după adoptarea OUG, obiectivul său ca preşedinte al PNL este de a asigura coeziunea coaliţiei.

”Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă care lansează programul, pe care o susţin, obiectivul meu ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal este acela de a menţine Coaliţia şi de a conserva şi întări poziţia PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susţine investiţiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii şi preşedinţii noştri de consilii judeţene”, a mai scris Orban.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiţii ”Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri, precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeaşi formă.

...citeste mai departe despre "Ludovic Orban își dorește și PNDL 3 și pace în coaliție: „Din păcate acest subiect a fost transformat în temă de campanie”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 11:32

 Articol citit de 359 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor