Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale de 250 de lei: ”Luni se încarcă următoarele 350.000 de carduri”

Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale de 250 de lei: ”Luni se încarcă următoarele 350.000 de carduri”
Aproximativ 2,5 milioane de români primesc vouchere sociale de 250 de lei FOTO Facebook / Marcel Boloș
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat miercuri, 22 iunie, că încă aproximativ 1,3 milioane de români urmează să mai primească voucherele sociale de 250 de lei, din totalul de 2,5 milioane.
Potrivit acestuia, luni vor fi încărcate următoarele 350.000 de carduri.

”Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a spus Boloș miercuri seară, la Profit News TV.

Ministrul a arătat că toate informaţiile sunt pe pliantul care însoţeşte cardul, iar acolo este un număr de telefon unde se poate suna la unităţile emitente care sunt înscrise pe plic.
”Am covenit cu unităţile să existe nişte mesaje automate înregistrate, în care beneficiarul când sună să afle când se încarcă cardul. Prima tranşă este cea mai complicată, pentru că presupune emiterea cardurilor, distribuţia şi încărcarea lor prin unităţile emitente, fiind un număr mare de carduri”, a afirmat el.

Boloş a explicat că se plăteşte direct la magazinul arondat cu acest card social şi că nu pot fi scoşi banii de pe el.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că această tranşă întâi, aferentă lunii iunie şi iulie, va fi rezolvată până la finalul lunii iulie în totalitate.

”Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a adăugat Boloş. ...citeste mai departe despre "Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale de 250 de lei: ”Luni se încarcă următoarele 350.000 de carduri”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 20:55

 Articol citit de 362 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor