Ministrul Muncii anunță că pensiile vor fi plătite până la 15 ianuarie: ”Multe generaţii de seniori sunt condamnate la sărăcie de acum încolo din cauza PNRR”

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 23:40
533 citiri
Ministrul Muncii anunță că pensiile vor fi plătite până la 15 ianuarie: ”Multe generaţii de seniori sunt condamnate la sărăcie de acum încolo din cauza PNRR”
2,5 milioane de români au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că lucrătorii poştali vor încheia plata pensiilor până în data de 15 ianuarie. Acesta a admis că veniturile pensionarilor trebuie majorate și i-a acuzat din nou pe cei care au făcut PNRR-ul că au condamnat la sărăcie multe generaţii de seniori.

”Luni am preferat să nu fiu în Bucureşti, să fiu în ţară. Am fost la sediul unei Case Teritoriale de Pensii (...) şi i-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte Case Judeţene de Pensii mai fac viramente către Poşta Română. Deschiderile de conturi de început de an se făcuseră, alimentările de conturi de la Casa Naţională către Casele Teritoriale se întâmplaseră în ziua respectivă, încărcarea în programul informatic al Trezoreriei de către toate Casele Judeţene se întâmplase şi aşteptam rând pe rând să mă asigur că toţi cei din ţară pot realiza viramentele către Poşta Română Teritorială, din fiecare judeţ, astfel încât să punem sumele respective la dispoziţia lucrătorilor poştali, încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei ţări. Cred că aşa cum am promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Marius Budăi la Antena 3, miercuri seară.

Întrebat dacă există totuşi probleme cu plata pensiilor, ministrul a dat asigurări că nu.

”Nu, de aceea am preferat să fiu în ţară, nu la Bucureşti, să mă asigur de la faţa locului că lucrurile se întâmplă aşa cum ne-am propus la sfârşit de an şi prin efortul comun al colegilor de la Casa Naţională, al colegilor din teritorii, un efort comun al nostru, le mulţumesc tuturor că au înţeles şi putem să fim în grafic. Mai avem o serie de seniori ai României care îşi încasează pensia în cont bancar, adică pe card cum spunem popular, acolo e mai simplu, se respectă graficul care se ştie”, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a vorbit și despre necesitatea ca pensiile să fie majorate.

”E şi normal să fie aşa, pensiile încă în România sunt foarte mici. Să nu îşi închipuie cineva că prin (...) pachetul social impus de PSD, prin Programul de guvernare acceptat de coaliţie şi implementat de Guvern (...) i-ar îmbogăţi cumva pe seniorii României peste noapte. Nu, este un pachet social pe care eram obligaţi să îl implementăm şi asta din c ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii anunță că pensiile vor fi plătite până la 15 ianuarie: ”Multe generaţii de seniori sunt condamnate la sărăcie de acum încolo din cauza PNRR”" pe Ziare.com

#pensii, #Ministrul Muncii, #marius budai, #PNRR, #PSD , #Stiri Guvern