Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Nicusor Dan: Am preluat un mandat cu datorii de trei miliarde. Exista 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector VIDEO

Nicusor Dan: Am preluat un mandat cu datorii de trei miliarde. Exista 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector VIDEO
Nicusor Dan, primarul Capitalei FOTO Facebook/ Nicusor Dan
Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat miercuri, 2 iunie, in cadrul unei conferinte de presa cu privire la problema amenajarii parcurilor ca intarzierile s-au datorat datoriilor mostenite din mandatul anterior.
"Vreau sa raspund direct unei probleme care este semnalata de multi bucuresteni, ca avem intarzieri in ceea ce priveste amenajarea parcurilor si in ceea ce priveste deratizarea si dezinsectia.

Vreau sa spun la inceput ca nu este un mandat obisnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de trei miliarde de lei, ceea ce inseamna metroul din Drumul Taberei, ca un reper de marime. Ceea ce inseamna ca aveam obligatia sa platim acesti bani pe loc, atunci. Am incercat sa esalonam, am avut conturile oprite. Nu a fost un mandat oarecare. Banii pe care nu-am avut in martie ii avem acum", a spus Nicusor Dan.

Exista 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector

Primarul general Nicusor Dan anunta ca s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la intocmirea PUZ-urilor de sector.
"O sa cer prefectului municipiului Bucuresti sa atace in instata cele 5 PUZ-uri de sector. In momentul in care el o face, ele vor fi suspendate si prin actaiunea prefectului", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa primarul general Nicusor Dan.

Acesta a explicat ca PUZ-urile au probleme fundamentale.

"Va spun in momentul acesta doar atat: am identificat 23 de motive de nelegalitate pe cele cinci PUZ-uri de sector si avem un raport asupra oportunitatii urbanistice a celor cinci PUZ-uri de sector intocmit de o echipa de urbanisti care spun, in esenta, ca aceste PUZ-uri nu au niste probleme punctuale, cum ar fi un numar de, sa zicem, o suta de terenuri la care schimb functiunea din spatiu verde in spatiu construibil, ci aceste PUZ-uri sunt fundamental gresite pe suprafete consistente de teren si nu se pune problema ca ele sa fie amendate partial", a precizat primarul.

Primarul Capitalei afirma ca "urbanismul din Bucuresti este o golanie".

"Asa cum am spus, urbanismul din Bucuresti in ultimii 15 ani a fost o golanie si apogeul golaniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector. Ce fac aceste PUZ-uri de sector? Avem aici un exemplu: avem strada Matei Voievod - case parter, un etaj, doua etaje, trei etaje - pe aceasta strada se propun imobile de 14 etaje pe o strada cu profil de 7 metri. Intelegem cu totii ce inseamna asta pentru traficul de pe aceasta strada si mai intelegem ce inseamna pentru un locuitor, un cetat ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan: Am preluat un mandat cu datorii de trei miliarde. Exista 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 10:15

 Articol citit de 493 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor