Proiect de revitalizare a Pietei Amzei dupa o investitie ratata de 13 milioane de euro. "Hub cultural si pol al gastronomiei autohtone"

Luni, 28 Iunie 2021, ora 11:08
747 citiri
Proiect de revitalizare a Pietei Amzei dupa o investitie ratata de 13 milioane de euro. "Hub cultural si pol al gastronomiei autohtone"
Cum ar putea arata Piata Amzei FOTO Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat luni, 28 iunie, lansarea unui proiect de revitalizare a Pietei Amzei si a zonei adiacente dupa modelul marilor capitale europene.

"Transformam Piata Amzei intr-un hub cultural si pol al gastronomiei autohtone. Punem in consultare publica proiectul de refunctionalizare a Pietei Amzei.

Primaria Sectorului 1 pune in consultare publica proiectul de transformare a Pietei Amzei intr-un hub cultural si pol al gastronomiei autohtone. Pentru ca acest proiect sa fie cat mai aproape de asteptarile si nevoile comunitatii locale, administratia locala a Sectorului 1 asteapta propunerile, observatiile si recomandarile pe aceasta tema ale cetatenilor si societatii.

Astfel persoanele interesate pot consulta proiectul de refunctionalizare a pietei Amzei pe pagina institutiei si pot trimite in aceasta saptamana propunerile lor pe adreasa de e-mail registratura@primarias1.ro sau pot inregistra adrese scrise la Registratura Sectorului 1 a Municipiului Bucuresti din Bulevardul Banu Manta nr. 9. In functie de propunerile primite, Primaria Sectorului 1 poate decide organizarea unei intalniri pentru dezbaterea propunerilor primite la o data care se va comunica ulterior.

Ne-am propus refunctionalizarea Pietei Amzei si revitalizarea intregii zone adiacente pietei dupa modelul implementat deja in marile Capitale ale Europei. Administratia locala a Sectorului 1 a elaborat un proiect de transformare a Pietei Amzei intr-un hub cultural si un pol al gastronomiei autohtone pentru a o face atractiva atat pentru locuitorii Capitalei, cat si pentru turistii care viziteaza Bucurestiul.

Aici vor fi amenajate zone pentru manifestatiile culturale si spatii hub/co-working demne de zona centrala a unei capitale europene, precum si spatii in care turistii sa poata gusta tot ce are mai bun gastronomia autohtona, dupa modelul Movenpick Marche sau Vapiano. Pentru a diversifica oferta de produse gastronomice autohtone atat in forma bruta, cat si in forma preparata, pe langa functiunea de piata traditionala existenta in prezent la Piata Amzei, trebuie amenajate aici si restaurante, cafenele si servicii de servire mancare "to go" si in format food-track.

Fiecare capitala europeana are cel putin o zona sau o piata in care turistii pot gasi deliciile culinare autohtone, un spatiu viu si atractiv in care cultura si distractia de buna calitate sa fie la ele acasa. Locuitorii Sectorului 1 si Capitala Romaniei merita un astfel de spatiu.

Sc ...citeste mai departe despre "Proiect de revitalizare a Pietei Amzei dupa o investitie ratata de 13 milioane de euro. "Hub cultural si pol al gastronomiei autohtone"" pe Ziare.com

#Piata Amzei Bucuresti, #Clotilde Armand primarie sector 1, #bucuresti, #investitie , #Stiri Guvern